Fogágybetegségek kezelése | Rózsakert Medical Center

Fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek háttere

A fogágybetegség (parodontitis) fő oka a fogak felületén és az íny között felhalmozódott bakteriális lepedék, ami az ínyt és csontok szöveteit károsító fertőzést okoz. A fogak emiatt meglazulhatnak és kezelés nélkül ki is eshetnek. Tünetei lehetnek a vörös, gyulladt, érzékeny íny, a spontán ínyvérzés, gyakori rossz szájíz, kellemetlen lehelet és a fogak érzékenysége is.

A fogágybetegség leggyakoribb oka a lepedékek, a fogkő és a dohányzás, ezért leginkább úgy előzhetjük meg, ha odafigyelünk a megfelelő szájhigiéniánkra. Emellett hajlamosító és súlyosbító tényezők lehetnek még a cukorbetegség, stressz, csontritkulás vagy egyoldalú táplálkozás is.

Fájdalommentes kezelés

Már kialakult fogágybetegségek kezelésében az RMC fogorvos csapata áll pácienseink rendelkezésére. Dr. Paár Claudia fogorvosunk a parodontitis kezelését a kiváltó tényezők felderítésével, a diagnózis felállításával kezdi, majd következhet a fogkő és a lepedék eltávolítása, a kürettálás, azaz a mélytisztítás, valamint a további szükséges kezelések, gyógyszerek meghatározása. A kezelés fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben végezhető a legmodernebb fogászati eszközökkel. A kezelés után pedig meg kell állapítani a fenntartó kezelések gyakoriságát, hogy elkerülhető legyen a gyulladás ismétel előfordulása.

Hisszük, hogy a fogágybetegségek eredményes kezelése csapatmunka: nem csak az orvoson múlik a sikeressége, hanem a páciens otthoni szájápolása is kiemelt szereppel bír. Ehhez természetesen minden eszközt és tanácsot igyekszünk megadni nekik.

Előzze meg a fogvesztést, kérjen időpontot hozzánk!

Orvosaink: 
Dr. Paár Claudia

Dr. Paár Claudia

Hétfő: 
16:00-20:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
16:00 - 20:00
Péntek: 
Szombat: 
Amit a fogápolásról tudni kell
2020. november 04.
Minden év novembere a Fogászati Hónap Magyarországon. Ez az egyik legnagyobb országos kampányidőszak, amikor a szakemberek felhívják a figyelmet a szájhigiénére. Mire kell figyelnünk, hogy tudjuk...
A fogágybetegségtől kihullhatnak a fogaid? Igen, ha nem cselekszel időben.
2017. május 11.
A fogágybetegség nagyon gyakori a lakosság körében, hiszen az emberek közel 80%-át érinti. Kialakulásának legfőbb oka  a nem megfelelő szájhigiéné, ami akár a fogak elvesztéséhez is vezethet. Május...