Kudron Emese Eszter | Rózsakert Medical Center

Kudron Emese Eszter

Alakorvoslás Program orvos
Dietetikus

Mielőtt dietetikus lett, maga is számos hibás táplálkozási mintát követett, így ezeket korrigálva később személyesen is tapasztalta, mekkora ereje van a nem túl szigorú, élevezhető, ugyanakkor tudatos étkezésnek. 2015-től 2021-ig terápiás dietetikus volt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, majd az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben sebészeti profilú fekvőbeteg osztályokon. Szeret a természetben sétálni és futni, hazatérni, elcsendesedni, tápláló és finom fogásokat a tányérra varázsolni. Hisz az étkezés és a lélek szoros kapcsolatában. Jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanul mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítést, így a dietetikával karöltve életmódbeli tanácsokkal is ellátja pácienseit. Vallja, hogy minden változás önmagunkban, egy döntéssel kezdődik, így első találkozáskor a legfontosabb lépést már meg is történt. Kezdetben a hozzá fordulók jelenlegi életmódját, táplálkozási szokásait, lehetőségeit helyezi fókuszba és a pácienssel közösen állítanak fel egyéni célokat. A finomhangolás, mélyebb dietetikai tudásának átadása, egy másik étrend bevezetése több alkalmat ölel fel. Az új ismeret szokássá alakulása egy folyamat, mely során legjobb tudása szerint nyújt támaszt és motiválja páciensét egészen a kiegyensúlyozott, helyes és élvezhető étrend végleges kialakulásáig.

Szakterületek, melyekben mélyebb és szerteágazóbb a tudása: cukorbetegség, a műtét előtti és utáni étrend, válogatós gyermek, allergiás gyermek, időskori táplálkozás. Ezen kívül bátran fordulhatnak hozzá emésztőrendszeri panaszokkal élők, kismamák, vegánok, szélsőséges táplálkozási irányzatot választók is.

Kiemelt érdeklődési és vagy kutatási területei: probiotikumok és az immunrendszer, a táplálkozás és szenzoros feldolgozási zavar, autizmus kapcsolata, sebgyógyulás elősegítése étrenddel.

Lenyűgözi a táplálkozástudomány dinamikus fejlődése, tudását folyamatosan bővíti webináriumok, konferenciák segítségével. Szerencsésnek érzi magát, hogy a táplálkozás útvesztőjét kibogozva hozzájárulhat páciensei gyógyulásához és gyarapodásához.

Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
15:00 - 19:00
Szerda: 
8:00-11:30
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
13:00-16:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: