Koronavírus (COVID-19) tesztelés

 

Rendelőnkben PCR és szerológiai tesztet is végzünk. Tehát képesek vagyunk annak kimutatására, hogy a páciens elkapta-e a koronavírust és amiatt vannak tünetei, vagy korábban átesett a vírusfertőzésen. Így megtudjuk azt is, ha valaki tünetmentesen túl van a fertőzésen.

A teszt önmagában nem ad kielégítő választ, csak ha koronavírusból teljesen felkészült orvos egy komplex kérdéssorban a megfelelő időben a megfelelő tesztet "kérdezi meg", majd az összes kérdésre adott választ - köztük a teszt eredményét is -  kiértékeli. Így kap a páciens lehető legbiztosabb eredményt. Ezért döntött úgy az RMC szakmai vezetése, hogy a tesztet a betegség felmerülése esetén csak szakorvosi konzultációval együtt nyújtjuk. Ugyanis, ha megbízhatatlan eredményt kap a páciens, akkor az a hamis érzete lesz, hogy nem már kaphatja el már a koronavírust, miközben  sajnos igen, ezzel veszélynek teszi ki magát és környezetét.

Erről bővebben Dr. Bodó Imre Ph.D. hematológusunk nyilatkozott az Indexnek, a laborcég mikrobiológusával együtt, a cikket a következő linken olvashatja el: https://index.hu/belfold/2020/04/04/koronavirus_teszt_maganklinika/

 

Amennyiben orvosi beavatkozás, vizsgálat, műtét, vagy hivatalosan igazolás miatt van szükség a tesztelésre, akkor lehetőség van azt konzultáció nélkül is igénybe venni. Ebben az esetben csak a leletet küldjük meg, orvosi értékelés nélkül.

 

Covid-19 tesztelés részletei:

  • A páciens döntése alapján online vizitre adunk időpontot, ahol az orvosunk átbeszéli Önnel, hogy milyen céllal kéri a tesztet. Megállapítja, hogy mikor, melyik tesztet érdemes elvégezni, és milyen eredményt remélhet a teszttől.
  • Az orvos által javasolt tesztet (szerológia, vagy PCR teszt) megszervezzük. A PCR vizsgálatot (amennyiben nem vizsgálathoz, előírás miatt kell) csak háznál végzünk,  maximális biztonságú védőfelszerelésben. Szerológiai vizsgálatot pedig, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy biztonságos, akkor rendelőnkben is nyújtunk.
  • Amennyiben utazáshoz, munkavégzéshez, sportoláshoz, műtéthez, fogorvosi beavatkozáshoz PCR vizsgálatot rendelnek el, otthonában kérheti a páciens. Ilyen esetben nem szükséges (de lehetséges) a tesztet megelőző belgyógyászati konzultáció, és ebben az esetben orvosi kiértékelést sem adunk, csak a leletet. Kérésre ezt a vizsgálatot is el tudjuk végezni kiszállással.
  • Az eredményt a mintavételt követő második munkanapon közöljük.

 

A VIZSGÁLATOKRŐL ÉS AZOK MENETÉRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓKAT OLVASHAT. >>

 

Áraink:

PCR teszt ára 19.500 Ft (csak kiszállással, külsős helyszínen)

Kényelmi szolgáltatási díj (helyszíni mintavétel) ára 15 000 Ft. Ebből az árból az azonos címen lévő, tesztelésben résztvevő minden további személynek 50%-os kedvezményt biztosítunk.

Konzultáció: 18.000 Ft. Ha krónikus alapbetegsége van a páciensnek és a konzultáció hosszúra nyúlik, akkor komplex vizsgálatként 25.000 Ft-ot terhelünk.

Ezen díjak magában foglalják a teszt utáni kiértékelés teljes költségét is.

Család esetében egy személynek terheljük az alap konzultációs díjat, minden további családtag esetében pedig 8000Ft/fő díjat, amely tartalmazza a teszt szervezésének, az eredmény kiértékelésének és dokumentálásának költségét.

Szerológiai teszt: 21.500 Ft (vérplazmából történő laborvizsgálat, nem ujjbegyből)

Szerológiai teszt: 23.500 Ft (ELISA módszer)

 

Kiszállási feltételek, díjak:

Egyéni ügyfeleknek kizárólag Budapesten belül végzünk mintavételt. Emellett vidéki pácienseinknek is lehetőséget biztosítunk tesztelésre, külső budapesti helyszínen.

  • Csoportos mintavételre, vállalati szűrésekre is van lehetőség (15 fő felett) lehetőség 15.000 Ft kiszállási díj ellenében. Ennek árából árából 50%-os mennyiségi kedvezményt tudunk biztosítani