Szemhéjplasztika | Rózsakert Medical Center
Szemhéjplasztika Budapest II. kerületében

Szemhéjplasztika

Az életkor előrehaladtával a szemhéjak bőre elvékonyodik, a bőrön barna foltok jelennek meg, a külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok, ún. szarkalábak keletkeznek. A felső és alsó szemhéj bőre ráncossá (ptoticussá) válik. A szemhéjplasztika által szebbé válik a tekintet. Habár a szemhéjplasztika elsősorban esztétikai jellegű, előfordulhat, hogy egészségügyi probléma miatt szükséges a beavatkozás. Ha a felső szemhéj bőrének ráncai elérik a pillasort, vagy azon túl érnek, akadályozhatják a látást, valamint a belső és külső szemzug fölött és alatt a szemhéjat elődomborító duzzanat jelenhet meg.

A szemhéjak öregkori változásakor a felső és alsó szemhéj bőrének, izomzata megnyúlik (ereje elvész), és a szemüregi zsírszövet előreesik. Ebben az esetben a bőr rugalmasságának elvesztése (atrophiája), az izomzat sorvadása, a szemhéj záró lemezeinek megnyúlása, a szemüreg zsírszövetének kidomborodása a jellemző tünet.

A műtét és az azt követő gyógyulás után immár helyrehozott szemhéjakkal teljesebb életre nyílik lehetősége a páciensnek.

 

Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés

A műtét hossza: 1-2 óra

Várható benntartózkodás hossza: néhány óra

Társaságképesség legkorábban: 2 hét után

Hagyományos életmód folytatása: 2 hét után

Teljes gyógyulási idő: 1 hét múlva varratszedés