Prevenciós medicina a II. kerületben

Prevenciós medicina

A prevenciós medicina célja:

 • Az egészségtudatosság megőrzése és a betegségek megelőzése.
 • Azoknak a rizikófaktoroknak és az egészségi állapotot károsan befolyásoló tényezőknek a feltárása, amelyek tartós fennállása esetén betegség alakulhat ki.
 • A betegség korai felismerése illetve a betegség előrehaladásának megakadályozása.
 • A már kialakult betegség súlyosbodásának illetve komplikációinak megakadályozása.

Mindannyiunk számára előnyösek a prevenció nyújtotta módszerek, hiszen a megelőzéssel tehetünk legtöbbet az egészségünkért. Fennálló betegség esetén pedig a gyógyító terápiákkal sokkal eredményesebb javulást érhetünk el olyankor, ha magunk is aktív résztvevői vagyunk saját gyógyulási folyamatunknak.

Az orvosi természetgyógyászat is igen széles eszköztárral rendelkezik a prevenciós medicina területén, mely egy magasabb életminőséget biztosító erősebb, terhelhetőbb és egészségesebb szervezet elérését célozza meg.

Alkalmazása

A komplementer medicina szakrendelésünkön végzett prevenciós ellenőrző (check-up) vizsgálatot strukturáltan, ugyanakkor individuálisan állítjuk össze. Az alábbi felsorolt vizsgálati módszereket a páciens anamnézise, kora illetve rizikófaktorainak ismeretében alkalmazzuk, kiegészítjük.

 • Orvosi konzultáció, részletes anamnézis
 • Orvosi vizsgálat
 • Bioenergetikus, műszeres vizsgálat (Vega-Check, Vega-Test vizsgálat)
 • Labordiagnosztika
 • Analízis: genetikai hajlam/családi terheltség
 • Kiegészítő vizsgálatok
 • Individuális egészségrizikó-analízis, individuális életmód és életvitel stb.
 • Egészséges életmód (táplálkozás, vitaminterápia, sport) megbeszélése
 • A vizsgálati eredmények részletes kiértékelése

„Egészségcoaching“ során kidolgozzuk az individuális és optimális prevenciós tervet, amelynek hétköznapi megvalósításában támogatjuk is. Meghatározzuk az egyénre szabott legeredményesebb súlycsökkentés lehetőségeit, a legoptimálisabb sporttevékenységeket, a pihenés aktív és passzív formáit, a stresszhez való pozitív hozzáállást stb.

Ha valakinél már kialakult betegségek állnak fent, közösen kidolgozunk egy programot, mely segítséget nyújt az egészségi állapot javításában, és csökkenti a további betegségek kialakulásának esélyét.

A célzott korai check up vizsgálat során lehetőségünk nyílik a szervezet funkciós zavarainak egész korai stádiumát felismerni és az ezt követő kezelés kapcsán a kialakulni készülő betegséget megakadályozni vagy időben kezelni.  A prevenciós vizsgálatoknak nagy jelentőségük van különösen funkcionális zavarok, hiánybetegségek, ismeretlen eredetű fáradtságok, fájdalmak okainak megállapításában, amelyek később betegséghez vezethetnek. Ezen felül nélkülözhetetlenek az érrendszeri betegségek, anyagcsere betegségek és daganatos betegségek megelőzésében.

A prevenciós check up vizsgálat különös fontossággal bír azon páciensek számára, akik állandó stressznek vannak kitéve, illetve már magas vérnyomással, szívpanaszokkal illetve Burn-out szindromával (pszichés kiégés) rendelkeznek.

Prevenciós módszerünk jelentős többlete az orvosi természetgyógyászat számos lehetősége, mely a nyugati típusú medicinával kombinálva pácienseink számára a legoptimálisabb betegségmegelőzést biztosítja.

Ne felejtsük el, a legnagyobb kincsünk az egészség, és teljesítőképességünk legfontosabb alapfeltétele a stabil egészségi állapot. Törődjünk vele!

Orvosaink: 
Markó Sylvia

Dr. Markó Sylvia

Hétfő: 
Kedd: 
14:00 - 19:00
Szerda: 
8:00 - 13:00
Csütörtök: 
14:00 - 19:00
Péntek: 
Szombat: