Nőgyógyászat | Rózsakert Medical Center

Nőgyógyászat

Egynapos sebészeti eljárás keretében az alábbi diagnosztikai, illetve terápiás beavatkozásokat végezzük, szakorvosi indikációval.

  • Endometrium biopszia: A méhnyálkahártya szövettani vizsgálatát lehetővé tevő mintavételi technika. A beavatkozás során a méhnyakon keresztül egy flexibilis csövet jutattunk a méhűrbe, és ezen keresztül a méhnyálkahártya szövetet szippantunk ki. Az eljárás során a méh sérülése, esetlegesen gyulladása fordulhat elő. A beavatkozás kockázata nem magasabb a hagyományos ˝méhkaparás˝ kockázatánál.
  • LOOP Conisatio: A konizációt altatásban végezzük, amely során a méhszáj körül kúpot kimetsszük. A loop  konizáció esetén nincsenek varratok, mert az elektromos késen áthaladó áram a sebet elégeti. A konizáció során eltávolított szöveteket részletes feldolgozásra, azaz szövettani vizsgálatra küldjük, amely során a végleges diagnózis felállítható.
  • Cervicalis polypus eltávolítása: A polip rövid altatásban küret vagy hiszteroszkópia (méhtükrözés) során kerülhet eltávolításra. Az eltávolított szöveteket szövettani vizsgálatra küldjük.
  • Abrásió: A beavatkozás lényege a hüvelyen és a méhszájon keresztül a méh üregének kiürítése, a méhnyálkahártya rétegből történő szövettani mintavétel céljából. A rövid, pár perces beavatkozást altatásban végezzük.
  • Hysteroscopia - Méhtükrözés: a méhűr vizsgálatával kimutatjuk a méhben lévő miómákat, polipokat, összenövéseket, amelyek önmagukban is okozhatnak meddőséget. Rendelőnkben a méhtükrözés egy kíméletes, fájdalmatlan formáját, az Office-Hysteroscopiát végezzük. Az eljárás során egy vékony, flexibilis eszközt vezetünk fel a méh üregébe. A vizsgálat előkészületekkel együtt csupán 15-20 percet vesz igénybe.
  • Hy-Co-Sy - Petevezetők átjárhatósági vizsgálata: Természetes úton a petevezetőkön keresztül vándorol le a petesejt a méh üregébe. Ha a petevezetők nem átjárhatóak, a petesejt nem képes lejutni a méhbe, azaz nem lehet teherbe esni. Az átjárhatósági vizsgálat a méh üregét és a petevezetőket szondán keresztül töltjük fel kontrasztanyaggal. Ezt kettős céllal tesszük, egyrészt a méhűr és a vezetők belső szerkezetének illetve átjárhatóságának ellenőrzése és vizsgálata, másrészt a kontrasztanyaggal történő átfecskendezés átjárhatóvá teheti az enyhén összetapadt petevezetőket.

Továbbá végzünk műszeres terhességmegszakítást, illetve spontán vetélés esetén, ha szükséges a műtéti befejezés.

Orvosaink: 
Csermely Gyula

Dr. Csermely Gyula Ph.D.

Hétfő: 
8:00 - 16:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
8:00 - 12:00
Péntek: 
Szombat: 
Keszthelyi Gábor

Dr. Keszthelyi Gábor

Hétfő: 
Kedd: 
17:00-20:00
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: 
előzetes egyeztetés szerint
Kapcsolódó szolgáltatások: 
Article by Dr. Gyula Csermely: They want to talk about sex, but…
2015. július 29.
Who wants to talk about sex? Everyone. Even people who feel they don’t want to talk about it because they think they either aren’t able to, or they simply have no one to talk to. It is especially (...
Genital HPV, cervical cancer and HPV vaccine
2010. január 08.
Genital HPV is a common virus that is passed on through genital contact, most often during sex. Most sexually active people will get HPV at some time in their lives, though most will never even know...