Mellnagyobbítás implantátummal | Rózsakert Medical Center
Mellnagyobbítás implantátummal a II. kerületben

Mellnagyobbítás implantátummal

Egynapos Sebészeti Központunk újabb szolgáltatással bővült. Az implantátummal történő mellnagyobbítás az alábbi esetekben jelenthet megoldást:

·         aszimmetrikusan kifejlődött emlők esetén

·         hypoplasia esetén: az emlő mirigyeinek hiánya esetén, ha a mirigyek nem fejlődtek ki eléggé

·         athropia esetén: a mell mirigyei terhességet, szülést, szoptatást követően elsorvadtak, vagy kétoldali mirigy egyenlőtlenül fejlődött ki, vagy elsorvadt

·         aplasia esetén: ha az emlő egyáltalán nem fejlődött ki

·         terhességet vagy testsúlyingadozást követően megereszkedett emlő esetén

·         sérülést, műtétet követő korrekciós igény esetén

Ezeket az eseteket okozhatják belső tényezők (hormonális hatás, genetikus tényezők stb.), vagy külső hatások is (trauma, műtét stb.)

 

A műtétet megelőző vizsgálatok

A műtétet megelőzően a plasztikai sebésszel előzetes konzultáció történik: átbeszélik a műtéti folyamatokat, valamint kiválasztásra kerül az implantátum típusának és nagyságának kiválasztása.

Szükséges ugyanakkor az emlők ultrahangos vizsgálata is, illetve 40 éves kor felett a mammográfia elvégzése is a műtétet megelőzően.

A műtét altatásban történik, így laborvizsgálatokat, EKG vizsgálatot, valamint mellkasröntgent is végzünk.

A műtét folyamata  

A műtét altatásban történik, melynek hossza általában 1-1,5 óra. A műtétet a legkorszerűbb technikát alkalmazva végezzük: a lehető legkisebb metszést ejtjük, majd az implantátum behelyezését követően plasztikai varratsorral zárjuk. Ezzel az eljárással apró, alig látható heg marad csak a műtétet követően. 

Az előzetesen kiválasztott implantátumot a mellizom alá, a mirigyállomány alá, vagy részben mirigyállomány-izom alá helyezzük be. Megereszkedett emlők esetén felvarrással és egyidejűleg implantátum beültetéssel is elvégezhető a beavatkozás.

A műtéti metszés típusa és a műtéti megoldás a mell aktuális adottságaitól függ.

A műtétet követően

Az implantátum beültetését követően az éjszakát az operáló intézményben szükséges tölteni. A műtét után 24-48 órával a páciens a fedőkötést eltávolíthatja, és a műtéti területet óvatosan megtisztíthatja. A varrat eltávolítása 10-14 nap múlva történik.

A műtétet követően sportmelltartó hordása javasolt. A gyógyulás időtartamát, azt, hogy mikor kezdhet a páciens ismét sportolni, mennyi ideig és mely napszakban kell még melltartót viselnie, a kezelőorvos határozza meg.