Mellfelvarrás | Rózsakert Medical Center
Mellfelvarrás Budapest II. kerületében

Mellfelvarrás

A várandósságot követően, testsúlyváltozás vagy -ingadozás hatására, valamint az idő múlásával az emlő mirigyállománya megereszkedhet, tartása változhat, az emlő bőre kitágulhat, amely során a bimbó és a bimbóudvar helyzete is változhat. Ezekben az esetekben nyújthat segítséget a plasztikai sebész szakorvos által végzett mellfelvarrás. A megereszkedett emlők mellfelvarrással történő korrekciója egyidejűleg implantátum beültetéssel is végezhető.

A mellfelvarrást megelőző vizsgálatok

A műtétet megelőzően a plasztikai sebésszel előzetes konzultáció történik: átbeszélik a műtéti folyamatokat. Amennyiben a mellfelvarrással egy időben implantátum behelyezése is történik, kiválasztásra kerül az implantátum típusa és mérete.

Szükséges ugyanakkor az emlők ultrahangos vizsgálata is, illetve 40 éves kor felett a mammográfia elvégzése is a műtétet megelőzően.

A műtét altatásban történik, így laborvizsgálatokat, EKG vizsgálat, valamint mellkasröntgent is végzünk.

A beavatkozás folyamata  

A műtét altatásban történik, hossza általában 1,5-2 óra. A felesleges bőr eltávolításra kerül, az emlőállományt visszahelyezzük, majd rögzítjük belső öltésekkel, továbbá a bőr megfeszítésével.

Amennyiben implantátum behelyezése is történik: a műtétet a legkorszerűbb technikát alkalmazva végezzük, a lehető legkisebb metszést ejtjük, majd az implantátum behelyezését követőn plasztikai varratsorral zárjuk. Ezzel az eljárással apró, alig látható heg marad csak a műtétet követően. 

A műtétet követően

A műtétet követően az éjszakát az operáló intézményben szükséges tölteni. A műtét után 24-48 órával a páciens a fedőkötést eltávolíthatja, és a műtéti területet óvatosan megtisztíthatja. A varrat eltávolítása 10-14 nap múlva történik.

A műtétet követően sportmelltartó hordása javasolt. A gyógyulás időtartamát, azt, hogy mikor kezdhet a páciens ismét sportolni, mennyi ideig és mely napszakban kell még melltartót viselnie, a kezelőorvos határozza meg.