Kombinált mell- és hasplasztika | Rózsakert Medical Center
Kombinált mell- és hasplasztika a II. kerületben

Kombinált mell- és hasplasztika

Rendelőnkben lehetőséget biztosítunk a mell- és hasplasztika egy időben történő elvégzésére is. Amennyiben indokolt, egy altatás alatt végezhető el a kiválasztott mellplasztikai beavatkozás, valamint a has rekonstrukciója is.

A hasplasztika mellé rendelőnkben implantátumos mellnagyobbítás, valamint mellfelvarrás (szükség szerint implantátumos mellnagyobbítással) is választható.

 

A műtétet megelőző vizsgálatok

A műtétet megelőzően a plasztikai sebésszel előzetes konzultáció történik, amely során átbeszélik a műtéti folyamatokat, szükség esetén kiválasztják a megfelelő típusú és méretű implantátumokat. A műtét altatásban történik, így laborvizsgálatokat, EKG vizsgálatot, mellkasröntgent, valamint hasi ultrahangot is végzünk. Ezen túlmenően az emlők ultrahangos vizsgálata is, illetve 40 éves kor felett a mammográfia elvégzése is a műtétet megelőzően.

A beavatkozás folyamata  

Az altatásban történő kombinált műtét hossza általában 2,5-4 óra.

Hasplasztika

Mellfelvarrás

Mellnagyobbítás implantátummal

A műtétet követően

A műtétet követően az éjszakát az operáló intézményben szükséges tölteni.

Kombinált műtét esetén a műtét előtti este véralvadásgátló injekciót  adunk be, amelynek további adagolása a műtét után 3 hétig szükséges, ezt viszont már a páciens saját maga is végezheti otthonában, előzetes egyeztetés után.

Hasplasztika-beavatkozás után a draineket nagyjából 1 héten belül eltávolítjuk, zuhanyozás a drainek eltávolítása után lehetséges. Az ideális gyógyulás érdekében 6 hétig  sportmelltartó és haskötő viselése javasolt. A műtét után a fizikai terhelés fokozatosan növelhető, az orvos utasításainak betartása mellett.