Kiropraktika a várandósság alatt | Rózsakert Medical Center
Kiropraktika kismamáknak a II. kerületben

Kiropraktika a várandósság alatt

A várandósság alatt sok változás történik a kismama szervezetében. A terhesség korai szakaszában a medencében változások mennek végbe az ösztrogén és/vagy a relaxin hormonok hatására. Ezektől ellazulnak és megnyúlnak az ínak, és együtt az ízületi folyadékkal kiszélesítik a medenceízületeket, így biztosítva több helyet a babának.

Ahogy a méh nő, és előre terjeszkedik, a kismama gravitációs középpontja elmozdul. Emiatt a gerincben elmozdulhatnak a csigolyák, mely izomgörcshöz és idegfájdalomhoz vezethet.

Az egyre növekedő pocak, a megváltozott járás és a jobban behajló derék hatással van az izmokra és a gerincoszlopra. A testtartás megváltozása nagyobb nyomást helyez a medencére és a derékra, ez okozza a várandósság alatti derékfájdalmakat. A nyakban is előfordulhat csigolya elmozdulás, ahogy a fej próbálja kompenzálni a testtartás változását. Ennek különböző tünetei lehetnek, például a fejfájás, az álmatlanság és az émelygés.

Hogyan segít a kiropraktika?

A kiropraktikai kezelés gyengéd és biztonságos. Az első trimeszterben akár az ízületek szakszerű átmozgatásával is megszüntethető az esetleges fájdalom. A második és harmadik trimeszterben kifejezetten ajánljuk a kezelést, ekkor már nagyobb a gerinc és a medence terhelése, gyakoriak a derékfájdalmak, melyre a kiropraktika azonnal érezhető enyhülést nyújt. Amellett, hogy a kezelések segíthetnek a gerinchez kapcsolódó fájdalmak és a hányinger leküzdésében, megkönnyíthetik, lerövidíthetik a szülés folyamatát is.

Orvosaink: 
Mireuta Róbert

Dr. Mireuta Róbert

Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
9:00 - 13:00
Péntek: 
Szombat: 
Rédly Mónika

Dr. Rédly Mónika

Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
10:00 - 14:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: 
Kapcsolódó szolgáltatások: