Kiropraktika szülés után | Rózsakert Medical Center

Kiropraktika szülés után

A baba körüli izgalmak és teendők közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni az anya egészségéről.  Pedig a szülés nem mindennapi megterhelés a gerinc és a medence számára, különösen, ha komplikált szülésen vagyunk túl. A szülést követően ismét sok változással nézünk szemben.

Megváltozik a kismama gravitációs középpontja, a hormonszintje, megkezdődik a tejtermelés, a mell mérete napról napra változik stb. És habár nem termelődik már relaxin hormon, hatása az ízületekre még mindig érzékelhető. A megnövekedett mellek, a folyamatos hajoló pozíció és a kisbaba tartása előrehúzzák a vállakat, megterhelik a derekat és a gerincet, így a derék- ét hátfájdalmak igen gyakoriak. A megnyúlt ínak, ízületek hatására a kismamák úgy érezhetik, nehezebb a járásuk, és a végtagok mozgatása, behajlítása.

Hogyan segít a kiropraktika az anyának?

A kiropraktikai kezelés segíti, gyorsítja a szülés utáni regenerációt, oldja a kényszertartásból eredő fájdalmakat. Az ízületek szakszerű átmozgatásával és speciális mozdulatsorokkal segíti az ízületek visszaállítását, a mozgásszabadság visszanyerését. A kezelések mellett kiropraktőrünk hasznos tanácsokat, tippeket ad, milyen pozícióban üljünk, tartsuk/emeljük/ringassuk a babánkat és hogyan cipeljük a gyermekülést stb., hogy a kritikus zónákat kímélni tudjuk.

A kiropraktika segít a babának is?

Már a méhen belüli fejlődés időszakában is számos fejlődési és később tartási hiba (például ferde fejtartás) alakulhat ki, amely a születést követően tovább romolhat. Ezek korrigálásában, kezelésében a kiropraktikának jelentős szerepe van. Gyermekkiropraktika szakrendelésünkről további információt talál ide kattintva.

Orvosaink: 
Mireuta Róbert

Dr. Mireuta Róbert

Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
9:00 - 13:00
Péntek: 
Szombat: 
Rédly Mónika

Dr. Rédly Mónika

Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
10:00 - 14:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: