Fluoridálás | Rózsakert Medical Center

Fluoridálás

A fluoridálás célja gyermekek esetében a frissen előbújt hátsó (rágó) maradó fogak védelme a szuvasodástól. Ebben az életkorban még a szájhigiénia nem feltétlenül jó és alapos, így ezzel lehet a fogak felszínét megvédeni. Felnőtt korban erősíti a már kikopott fognyakakat, amelyek túlérzékenyek, vagy szuvasodásra hajlamosabbak.

Fogászati központunkban elérhetőek otthoni alkalmazásra kifejlesztett fogkrémek és remineralizációs anyagok – amelyek helyes használatáról minden esetben fogorvosaink adnak tájékoztatást – valamint magas fluorid tartalmú zselék, paszták, gélek és lakkok, amelyek segítségével a rendelői kezelés során gyakorolhatunk jótékony hatást a fogak védelmére.

A paszták nem csupán pótolják a fogakban az elveszett ásványi anyagokat, hanem javítják is a nyál védő tulajdonságait, és azonnali hatást eredményeznek, valamint a fogak érzékenységét is megszűntetik. Mineralizáló hatással bírnak, így használatuk javasolt fogfehérítés és fogkő-eltávolítás után, illetve megelőzés céljából, valamint fogszabályozó készülék viselésekor, illetve annak eltávolítása után is. A lakkok fognyaki terület és a koronai szélek érzékenységének csökkentésére szolgálnak, professzionális fogtisztítás és fogkőszedés utáni érzékenység csökkentésére is ajánlottak.  Segítséget nyújtanak ugyanakkor zománcsérülést (törés, kicsorbult fog) követő túlérzékenység esetén is.