Allergia- és asztmakezelés a várandósság ideje alatt | Rózsakert Medical Center
Allergia kezelés kismamáknak a II. kerületben

Allergia- és asztmakezelés a várandósság ideje alatt

A babavárás során megváltozik a szervezet hormonháztartása, mely a meglévő allergia intenzitására is hatással van. Az allergiás kismamák általában nem szedhetik ugyanazokat a gyógyszereket, amiket korábban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a babavárás ideje alatt nincs más választásuk, és el kell viselniük az állandó orrdugulást, szemviszketést, bőrkiütést és az allergia további tüneteit.

Allergológus szakorvosunk a következőkkel tudja segíteni az allergiás várandósokat:

  • Allergia gyógyszeres kezelése: Áttekinti az eddigi gyógyszerezést, kiválasztja azokat a terápiás lehetőségeket és lokális szereket (a recept nélküli készítmények is nagyon erős hatásúak lehetnek), melyek biztonságosan alkalmazhatók a várandósság ideje alatt is.
  • Táplálkozási tanácsadás: Sok tévhit él a várandósság alatti diétáról. A divat diéták, az ál-természetes diéták akár árthatnak is a babának. Allergológusunk egyénre szabott, allergia specifikus táplálkozási tanácsokat ad a leendő édesanyáknak.
  • Allergia megelőzése a születendő babánál: A leendő szülők bevonásával feltérképezi a kórelőzményt, a jellemzően tünetet okozó allergének sorát, és táplálkozási valamint életmód tanácsokkal látja el a szülőket, hogy születendő babájuknak minél kisebb eséllyel legyenek allergiás panaszai a későbbiekben.
  • Asztma gyógyszer beállítása: Ebben az időszakban különösen fontos, hogy az asztma kontrollált legyen, ami azt jelenti, hogy az édesanya panasz-és tünetmentes és jók a légzésfunkciós paraméterei. Az édesanya jó oxigénellátásától függ a babáé is.  A várandósság alatt adható gyógyszerek megfelelő beállítása mellett az asztmás várandósainknak javasolt allergológiai vizit szerves részét képezi az életmód tanácsadás is.
Orvosaink: 
Nagy Adrienne

Dr. Nagy Adrienne Ph.D.

Hétfő: 
8:00 - 14:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
14:00 - 20:00
Szombat: 
Kapcsolódó szolgáltatások: