Orvosi természetgyógyászat Budapest II. kerületében

Orvosi természetgyógyászat

Az RMC, gyógyító munkájában a hagyományos nyugati típusú orvoslás mellett a komplementer medicina természetes vizsgálati módszereit és kezelési gyógymódjait is alkalmazza. A komplementer medicina, szemléletéből adódóan az embert teljességében kezeli - testi, szellemi és lelki szinten - szervezete egyensúlyának helyreállítása és gyógyítása céljából. Előnye, hogy a tünetetek és az azokat kiváltó okok felkutatása és kezelése mellett aktiválja a test öngyógyító folyamatait.

Milyen esetekben forduljunk orvosi természetgyógyászhoz?

 • Prevenció/Megelőzés
 • Funkcionális betegségek: tartós, ok nélküli fáradtság, alvászavarok, emésztési zavarok, kimerültség, fejfájások, szédülés, fülcsengés stb.
 • Akut és krónikus megbetegedések:
 • Allergiás megbetegedések: asztma, ekcéma, ételallergia, szénanátha stb.
 • Anyagcserebetegségek: diabetes, köszvény stb.
 • Bélbetegségek: Colitis ulcerosa, Chron betegség
 • Fájdalombetegségek: fejfájás, migrén, különféle testi fájdalmak
 • Funkcionális gyomor és bélbetegségek (bél-ingerlékenység)
 • Krónikus felső légúti megbetegedések
 • Krónikus fáradtság-szindróma
 • Reumás betegségek, krónikus polyarthritis, fibromyalgia, gerinc- és ízületi megbetegedések
 • Szív- érrendszeri megbetegedések stb.

Rendelőnkben elérhető kezelések, szolgáltatások:

  • Állapotfelmérés: A vizsgálat az egész test állapotfelmérését jelenti, fejtől a lábig, testtől a pszichéig elektrofiziológiai, regulatív módszerrel. Az eljárás a komplementer medicina alapdiagnosztikai módszere.
  • Akupunktúra: Az akupunktúra az ingerterápiák csoportjába tartozik. A test felületén, a meridiánok lefutása mentén találhatók az ún. akupunktúrás pontok, melyeket - a hagyományos kínai orvoslás alapján felállított diagnózist követően - különféle pont-kombinációkban tűkkel kezelünk.
  • Neurálterápia: Neurálterápia alatt a test különböző pontjainak, akupunktúrás meridiánjainak érzéstelenítő hatóanyaggal történő injekciós kezelését értjük. Ez a hatóanyag fájdalomcsillapító és izomrelaxáló hatással rendelkezik. Az injekció hatása rögtön kifejlődik, ami a görcsös, megfeszült izmok azonnali ellazulásához, jelentős fájdalomcsillapításhoz, illetve a fájdalom teljes megszűnéséhez vezet
  • Prevenciós medicina: A célzott korai check up vizsgálat során lehetőségünk nyílik a szervezet funkciós zavarainak egész korai stádiumát felismerni és az ezt követő kezelés kapcsán a kialakulni készülő betegséget megakadályozni vagy időben kezelni.  A prevenciós vizsgálatoknak nagy jelentőségük van különösen funkcionális zavarok, hiánybetegségek, ismeretlen eredetű fáradtságok, fájdalmak okainak megállapításában, amelyek később betegséghez vezethetnek.
  • Orthomolekuláris medicina: Az orthomolekuláris terápia kapcsán a szervezetbe megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk be tápanyagkiegészítők formájában. Az orthomolekuláris medicina csak olyan anyagokat alkalmaz, melyek mind a táplálékban, mind szervezetünkben jelen vannak, de szervezetünk nem képes őket önállóan előállítani, így kívülről kell ezeket bejuttatnunk a szükséges mennyiségben.
  • Biológiai tumorterápia: A daganatos betegségek biológiai, - a komplementer medicina eszközeivel való - kezelése ma már elfogadott kiegészítője a műtéti beavatkozásoknak, a kemoterápiának és a sugárkezelésnek. A biológiai tumorterápiával elérhető jobb életminőség, a mellékhatások jelentős mérséklése és az onkológiai kezelések hatékonyságának növelése - azok a pozitív eredmények, amelyekkel a biológiai daganatkezelés egy terápiás hiányt pótol.
  • Biorezonancia terápia: A biorezonancia terápia az emberi szervezet által kibocsátott rezgések diagnosztikai célú mérésével és gyógyászati átalakításával foglalkozik. A módszer alapja abból a fizikai tényből indul ki, hogy az emberi test, - éppúgy, mint minden élőlény és anyag (gyógyszerek, toxinok, allergének stb.), – rá jellemző elektromágneses hullámokat termel és bocsát ki magából, melyek mérhetők.
  • Infúziók, injekciók: A speciálisan összeállított infúziós és injekciós kúrák célja az egészség megőrzése vagy helyreállítása és a rizikófaktorok csökkentése. Az infúziós és injekciós terápiák előnye, hogy a gyomor-bélrendszer megkerülésével a gyógyszerek hatása hamarabb és intenzívebben érhető el, szinte hatóanyag veszteség nélkül.
  • Mikrobiológiai terápia: A mikrobiológiai terápia a bélflóra tartós és végleges helyreállítását szolgálja a vékony- és vastagbél egészséges flóráját alkotó mikrobák célzott pótlásával. A fiziológiás bélflórát helyreállító kezelés alapvetően fontos az egészség megőrzésében és különféle betegségek gyógyításában, egyéb terápiák kiegészítőjeként.

  A Komplementer Medicina nem evidenciákon hanem megfigyeléseken és hagyományokon alapuló orvoslás. A Komplementer Medicina területén alkalmazott eljárásokat több esetben megalapozott tudományos kísérletek nem támasztják alá. Komplementer medicina ellátásunk nem írja felül, hanem támogatja, kiegészíti a nyugati típusú, evidencián alapuló orvosi diagnózist és terápiás javaslatot.

   


  Deutschsprachiger ärztlicher Naturheilverfahren Blog:

  Weitere Informationen zum ärztlichen Naturheilverfahren und therapeutischen Methoden finden sie auf unserem deutschsprachigen Blog: RMC Blog für Komplementärmedizin. Den Blog erreichen sie über einen Klick auf den folgenden Link: http://rmckomplementaermedizin.blog.hu/

  Orvosaink:

  Markó Sylvia
  Hagyományos kínai orvoslás szakorvosa, Orvosi természetgyógyász, Akupunktőr
  Hétfő:
  Kedd:
  14:00 - 19:00
  Szerda:
  8:00 - 13:00
  Csütörtök:
  14:00 - 19:00
  Péntek:
  Szombat:
  Egyedi rendelési idők: