Onkológia | Rózsakert Medical Center

Onkológia

Teljes körűen tudunk segíteni konzultáció, tanácsadás, leletmegbeszélés, e-recept felírás esetében, online formában. Vizsgálat esetén, személyes konzultáción is várjuk pácienseinket.  

Pácienseink biztonsága érdekében rendelőnk szigorú járványügyi eljárásrendet alkalmaz, erről az alábbi linken tájékozódhat. Tovább >>

Az onkológia az orvostudomány jó- és rosszindulatú daganatokkal foglalkozó szakága.  Az onkológia jelenleg az orvostudomány talán leggyorsabban fejlődő ágazata, szinte havonta jelennek meg új terápiás lehetőségek és gyógyszerek. A daganatok kezelése több szakma együttműködésével történik (multidiszciplináris), ami hosszú távú kezeléseket foglal magába és a nemzetközi onkológiai társaságok bizonyíték alapú irányelvei mentén történik.  A kezelés során a páciens és őt kezelő orvosai sokszor kerülnek komoly döntések elé. Ezeknek a döntéseknek a meghozatalához a rendelkezésre álló lehetőségek ismerete és azok megértése elengedhetetlen. 

Az onkológiai kezelések időszakosak, a köztes időben a páciens nincs élő kapcsolatban az őt kezelő onkológiai ellátóhellyel, így számos kérdésével, panaszával sokszor magára marad. (Hosszú távú onkológiai kezelések /plhormonterápiák/ szakrendelőben is adhatók.) Az onkológiai betegség, a gyógyítás mellékhatásainak kezelése, a páciens egyéb betegségeinek orvoslása, az életminőség lehető legjobbá tétele majdnem olyan fontos, mint a daganatellenes gyógyszerek alkalmazása. Mindehhez szorosan kapcsolódik az onkológiai betegségből gyógyult páciens rendszeres utánkövetése, gondozása.

Onkológia szakrendelésünkön szakmai konzultációt nyújtunk, amely során a pácienseket fontos információkkal látjuk el és segítséget nyújtunk a nehéz helyzetek megfelelő kezelésében. Célunk, hogy a nyugodt környezetben, feszültségektől mentesen tudjunk támogatást nyújtsunk a felmerülő kérdések megértésében, a kezelési formák és az esetleges mellékhatások ismertetésében, valamint tanácsot adjunk, hogyan segíthető elő a gyógyulás.

 

Milyen esetekben válasszuk az onkológiai konzultációt?

  • ha kérdés, bizonytalanság merül fel daganatos megbetegedéssel vagy kezeléssel kapcsolatban
  • ha tájékozódni szeretnénk milyen diagnosztikus és kezelési lehetőségeket javasolnak a nemzetközi irányelvek
  • milyen diagnosztikus, terápiás algoritmusok finanszírozottak Magyarországon
  • melyek a bizonyítékon alapuló, szakmai irányelveken alapuló kezelések, és mi az, ami nem az
  • ha komoly döntéshozatal előtt állunk, nem világosak a lehetőségek, nem értjük a felajánlott kezelések mibenlétét
  • ha szeretnénk mindent megtudni az adott egészségügyi problémáról
  • ha szeretnénk tájékozódni a legmegfelelőbb kezelési lehetőségekről
  • ha multidiszciplináris szakrendelői közegben, kiváló szakmai közegben szeretnénk az onkológiai kezelés befejeztével az ellenőrző vizsgálatokat, gondozást, hosszú távú kezeléseket megkapni

 

Orvosaink:

Dohán Orsolya
Endokrinológus, Belgyógyász, Onkológus
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
13:00 - 20:00
Szombat:
Változó
Egyedi rendelési idők: