Mentális Krízisközpont | Rózsakert Medical Center
Mentális Krízisközpont

Mentális Krízisközpont

Mentális krízisközpont a koronavírus idejére:

A koronavírus-járvány új élethelyzetet teremtett mindenki számára. Az eddig megszokott életvitelünk felborult, a mindennapi tevékenységeink változtak. Szűkült az élettér, hosszú időt kell a négy fal között szűk családunkkal vagy magányosan eltöltenünk. Nélkülöznünk kell sok olyan tevékenységet, amelyek segítenek levezeti a stresszt és hozzájárulnak mentális jóllétünkhöz. Aggódunk a saját és szeretteink egészsége miatt, és általános bizonytalanság vesz körül bennünket a jövővel kapcsolatban.

Ezt a helyzetet feldolgozni, kezelni nagyon nehéz mindenki számára. Sokkal több lelki támogatásra van szükségünk. Magyarországon még mindig mélyen gyökerezik az, hogy „nem megyek pszichológushoz, pszichiáterhez, nem vagyok bolond”. A pszichés támogatás és segítség határozottan nem erről szól! A pszichológus, pszichiáter olyan szakember, aki ahhoz ért, hogy a fejünkben kavargó gondolatok, félelmek rendezésében, feldolgozásában, elengedésében adjon nekünk eszközöket.

Szakszerű támaszt nyújt, amely nehéz helyzetekben, elakadásokban tud úgy segítni, hogy könnyebb legyen. Sok visszajelzést kapunk egy-egy terápia kapcsán, hogy „miért nem jöttem előbb, olyan sokat segített”. Most a koronavírus járvány miatt azt javasoljuk, hogy ne húzzuk azt, hogy a lelkünkkel, a pszichénkkel is foglalkozzunk. Soha ilyen nehéz nem volt az általános hétköznapokat kibírni, szakembereink úgy írták le, hogy nagyban hasonlít a jelenlegi helyzet a háborús helyzethez. Foglalkozzunk vele, ne maradjunk szakszerű segítség nélkül ebben a nehéz időben.

Különösen figyeljünk oda a gyerekekre. Ők nem, vagy még nehezebben fejezik ki az érzéseiket, nem is tudjuk, hogyan élik ezt meg, és sokszor a felszín mögött komoly érzések vannak. Ráadásul a jelenlegi helyzetben a saját nehézségeink mellett még nehezebb észrevenni, ami náluk a mélyben húzódik.

 

Pszichológusaink, gyermekpszichológusunk és pszichiátereink online konzultáció keretében állnak rendelkezésre. Sokszor elég egy-egy alkalom, ilyen helyzetben nem feltétlenül szükséges egy terápiás sorozatot elindítani.

Felnőtt pszichiátereink:

Gyermek és felnőtt pszichiáterünk:

Pszichológusaink:

Gyermek pszichológusunk:

  Milyen esetekben javasoljuk mindenképpen a konzultációt?
  • Általános aggodalmat, félelmet, szorongást tapasztal
  • Az alvási és étkezési szokások megváltoztak
  • Általános érdektelenséget érez, rosszkedv, lehangoltság jellemzi a hangulatát
  • Koncentrációkészsége csökkent
  • Úgy érzi, szüksége lenne lelki támogatásra
  • Gyermeke nem beszél, magába zárkózik, megváltozik a viselkedése, nehezen alszik el

Orvosaink:

Dr. Treuer Tamás
Pszichiáter szakorvos, Orvosi rehabilitáció szakorvos, Pszichoterapeuta szakorvos
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
16:00 - 20:00
Szombat:
Egyedi rendelési idők:
Kántor Nedda
Klinikai felnőtt szakpszichológus, pár- és családterapeuta, örökbefogadással foglalkozó szakember
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:
Átmenetileg nem rendel
Gyermekpszichológus, Pszichológus
Hétfő:
Kedd:
13:00 - 15:00
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők: