Gyógytorna Budapest II. kerületében

Gyógytorna

Rendelőnkben néhány speciális gyógytorna típussal állunk pácienseink rendelkezésre. Az adott terület működésének javítására, regenerálására, a fennálló tünetek mérséklésére vagy megszüntetésére, illetve megelőzés céljából egyéni foglalkozásokat tartunk.

Rendelőnkben elérhető szolgáltatások:

  • Intim tréning: Az intim tréning a kismedencei szervek védelmét, a gátizomzat erősítését célozza, mellyel jelentősen javítható a nők életminősége és csökkenthetők az esetleges tünetek. Az intim tréning nem csak egy tornafajta, hanem egy egymásra épülő mozgás- és ismeretanyag. Az intim tréning foglalkozások alatt gyógytornászunk ismerteti a kismedencei szervek működését és megtanítja a gátizmok erő-, gyorsaság- és állóképesség fejlesztő gyakorlatait. Intim tréningre különösen nagy szükség van a várandósság alatt, valamint a szülést követően.
  • Mélyvénás értorna: Célunk az életminőség, a vénás visszaáramlás javítása, a fizikai teljesítőképesség fokozása, az állapotromlás lassítása (lehetőség szerint megállítása), és a szövődmények - például a trombózis - megelőzése. A mélyvénás értorna során pácienseink megismerik a vénás keringési rendszer működését, a mélyvénás trombózisra figyelmeztető jeleket és megelőzésének lehetőségeit. A rizikófaktor felmérés alapján egyénre szabott otthoni életmód és gyógytorna programot alakítunk ki.
  • Artériás értorna: A szűkült erek környezetében a megkerülő érágakat fejlesztjük. Kiemelt célunk az alsó végtagok, tágabb értelemben az egész test keringésének javítása. Általános törekvésünk az életminőség javítása, a fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozása, a romló keringés szövődményeinek megelőzése. A résztvevők célzott értorna gyakorlatokat sajátítanak el és betekintést nyernek az artériás érrendszer és a szív működésébe. A rizikófaktor felmérés és tesztek alapján egyénre szabott otthoni életmód és torna programot alakítunk ki.
  • Kineziotape: A kineziotape, vagy más néven kineziológiai tapasz a bőrre felhelyezve aktiválja a fájdalomcsökkentő receptorokat. A szalagok felragasztásával az alattuk futó izmok a test mozgása során rugalmasan rögzítve fognak elcsúszni a bőr alatt. Ez egy természetes módon indukált nyirokkeringés masszázs. A szalagok segítik az ízület-, izom- és ínrendszer közötti kölcsönhatásokat, emellett megnyitják a vénákat, fokozva a vérkeringést. A szövetek a szalagok alatt is mozognak, mely mozgás által a szövetek természetes gyógyulási folyamatai felgyorsulnak. A kineziotape alkalmazásával lényegesen felgyorsul az ízületi- és izompanaszok gyógyulási ideje.

Orvosaink:

Farkas Kitti
Aneszteziológus
Hétfő:
kéthetente 16:00 - 20:00
Kedd:
Szerda:
13:00 - 17:00
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mit tegyünk a szétnyílt hasizom ellen?
2017. március 30.
Nagyon sokan küzdenek vele, főleg a terhesség következtében alakul ki, súlyos egészségügyi és esztétikai problémákat okozhat – ez a szétnyíló hasizom. Dr. Lévay Bernadett plasztikai sebészünk és...
Síelés balesetek nélkül - a felkészülést most kell elkezdeni
2015. október 19.
Ha tél, akkor síelés. Egyre többen hódolnak a csodás sportnak, hiszen valóban páratlan élmény lecsúszni a magaslatok lejtőiről. A friss levegő, a lenyűgöző panoráma és a szikrázó napfény tökéletesen...
Lelki eredetű inkontinencia? Ilyen is van?
2015. augusztus 12.
Minden negyedik nő tapasztal inkontinencia jellegű tüneteket élete során, de kevesen mernek róla beszélni, és szinte alig valaki fordul szakemberhez. Pedig a kellemetlen tünetekkel, az állandó...