Foglalkozás egészségügy | Rózsakert Medical Center
Foglalkozás egészségügy Budapest II. kerületében

Foglalkozás egészségügy

Pácienseink biztonsága érdekében rendelőnk szigorú járványügyi eljárásrendet alkalmaz, erről az alábbi linken tájékozódhat. Tovább >>

Törvény szabályozza, hogy a munkáltatóknak foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételével kell gondoskodniuk munkavállalóikról. Hiszünk benne, hogy ennek a jogszabályok szerinti működésen túl is fontos szerepe van. Többszörösen megtérül, ha figyelünk munkatársaink egészségére, hiszen egészségesen nem csak hatékonyan, de kiegyensúlyozottan és boldogan végzik munkájukat.

A foglalkozás egészségügyi ellátás amellett, hogy biztosítja a dolgozók munkaköri és személyi alkalmasságát, prevenciós tevékenység is, segít kiszűrni a foglalkozáshoz kapcsolódó és egyéb betegségeket.

Foglalkozás egészségügyi szakorvosunk a munkáltatóval együttműködve biztosítja a jogszabályokban meghatározott feladatokat, elvégzi a dolgozók foglalkozás egészségügyi besorolásának megfelelő munka-alkalmassági vizsgálatát, valamint részt vesz a megelőzési stratégia kialakításában.

Mit tartalmaz egy foglalkozás egészségügyi vizsgálat, felmérés?

  • Általános belgyógyászati vizsgálat (vérnyomás-, pulzus-, testsúlymérés, kórtörténet, rizikófaktorok)
  • Látásélesség vizsgálat, színlátás-vizsgálat
  • Munkapszichológiai tesztvizsgálat (a dolgozókkal munkapszichológiai kérdőívet töltetünk ki, eleget téve a fokozott pszichés terhelésnek kitett munkavállalókra vonatkozó előírásoknak)
  • Neurológiai vizsgálat - koncentrálva a mozgásszervi és organikus idegrendszeri illetve pszichés panaszokra, tünetekre. Nemzetközi foglalkozás-egészségügyi felmérések szerint a keresőképtelenség hétterében leggyakrabban a fentiek állnak  
  • Szűrő-audiometriás műszeres hallásvizsgálat
  • A kockázatelemzés dokumentum hitelesítése
  • Higiénés szemle lebonyolítása és a dokumentum elkészítése
  • Elsősegélynyújtó hely ellenőrzése. Igény szerint tesztvizsgával összekötött elsősegélynyújtó oktatás szervezése
  • További vizsgálatok, amelyeket a törvény specifikusan előír, illetve a munkáltató meghatároz

Célszerű és a munkáltató számára is könnyen áttekinthető, ha a munkavállalók munka-alkalmassági orvosi vizsgálata közel egy időben történik meg. A dolgozók foglalkozás-egészségügyi ellátása rendelőnkben, vagy - igény szerint - a munkáltató telephelyén végezhető el.

Orvosaink:

Harmos Andrea
Foglalkozás egészségügyi szakorvos
Hétfő:
Kedd:
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:
Megbeszélés szerint