Érsebészet | Rózsakert Medical Center
Érsebészet Budapest II. kerületében

Érsebészet

A teljes műtéti palettánkat tudjuk már nyújtani pácienseink számára, maximális biztonsággal. Műtéteinkhez a járványügyi eljárásrend értelmében negatív PCR eredmény szükséges, amelyet rendelőnkben el tudunk végezni. Pácienseink biztonsága érdekében rendelőnk szigorú járványügyi eljárásrendet alkalmaz, erről az alábbi linken tájékozódhat. Tovább >>

A visszérbetegség legismertebb tünetei a kidudorodó, deformált vénák, a lábak fáradékonysága és görcsölése, valamint feszülése. Kialakulásuk oka lehet a megterhelő állómunka, de az öröklött hajlam is gyakori tényező. A kezeletlen visszerek nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem komoly egészségügyi szövődményekkel járnak. Súlyos esetben lábszárfekélyhez, vagy akár trombózishoz is vezethetnek. A visszérbetegség azonban eredményesen kezelhető a megfelelő beavatkozások segítségével.

Visszér kezelések:

  • Injekciós kezelés (scleroterápia): Alkalmas a visszér tágulat végleges megoldására. Az injekciós kezelés során olyan gyógyszert fecskendezünk az érbe, mely a belső réteget lehámlasztja. Ezáltal az ér fala a szemben lévő érfallal összetapad, összehegesedik. A kezelés gyors, egyszerű, ambulánsan végezhető, az eredmény látványos. Ez az eljárás elsősorban a kisebb átmérőjű tágulatok (seprű vénák, hálózatos visszerek) kezelésére megfelelő.
  • Habos injekciós kezelés: Kifejezetten nagy méretű visszereket is tudunk injekciós módszerrel kezelni, a gyógyszer fecskendezés előtti habosításával. A habosítás jelentősen fokozza a gyógyszer hatását, alkalmas a visszér törzsek és a jelentősen tágult oldalágak, valamint a beömlő szakaszok kezelésére is. Az injekciós beavatkozások előnye, hogy nincs vágás, műtéti metszések, tehát nem maradnak vissza hegek a lábon.
  • Visszér műtét: A visszér műtéti úton történő kezelésénél a visszereket kivesszük, és alig észrevehető apró szúrásokkal eltávolítjuk.

Orvosaink:

Nagy Zoltán
Proktológus, Sebész, Érsebész
Hétfő:
Kedd:
17:00 - 20:00
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők:
Kapcsolódó szolgáltatások: