Emlősebészet | Rózsakert Medical Center

Emlősebészet

A teljes műtéti palettánkat tudjuk már nyújtani pácienseink számára, maximális biztonsággal. Műtéteinkhez a járványügyi eljárásrend értelmében negatív PCR eredmény szükséges, amelyet rendelőnkben el tudunk végezni. Pácienseink biztonsága érdekében rendelőnk szigorú járványügyi eljárásrendet alkalmaz, erről az alábbi linken tájékozódhat. Tovább >>

Napjainkban az emlő szakspecifikus ellátása egyre nagyobb szerepet kapott. Az emlősebészet tárgykörébe tartozik az emlő esztétikai célú korrekciója, különböző jóindulatú daganatok (fibroadenoma) eltávolítása, illetve rosszindulatú emlődaganat eltávolítását követő helyreállítása. Mellnagyobbításra, kisebbítésre és/vagy felvarrásra sor kerülhet az emlő alulfejlettsége, túlfejlettsége, illetve a terhesség, szoptatás vagy az életkor előrehaladtával bekövetkező különböző formai, alaki eltérései miatt.  

Az emlőrák hazánkban a leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Ha a betegség diagnosztizálásra kerül, az emlődaganat komplex ún. multidiszciplináris terápiájában szerepet kap a műtéti beavatkozás is. 

Az emlődaganatok sebészete az elmúlt évtizedekben rendkívül nagy fejlődésen ment keresztül. Napjainkban elérhetőek ún. onkoplasztikus emlőmegtartó műtéti technikák, melyek az onkológiai és plasztikai sebészeti elvek ötvözésével képesek a daganat radikális eltávolítására, nagyon magas esztétikai eredményt és életminőséget biztosítva a pácienseknek. Amennyiben teljes emlőeltávolításra kerül sor, az emlő-helyreállítás történhet különböző szövettágítók, implantátumok használatával és/vagy saját szövetek alkalmazásával. Leggyakrabban a teljes emlőeltávolítást követő emlő-helyreállítás ún. halasztott-azonnali módon történik, mely során egy szövettágító kerül behelyezésre, ami a megfelelő utókezeléseket követően fix térfogatú implantátumra váltható, kialakítva ezzel a kívánt emlőformát. Továbbá szintén az emlősebészet foglalkozik a daganatos műtéteket követő emlőbimbó képzéssel, ép oldali emlő ún. szimmetrizációs műtéteivel, valamint az emlő kontúrdeformitásait javító saját zsírfeltöltéssel.  

Rendelőnkben elérhető kezelések:
  • mellnagyobbítás, mellkisebbítés, mellfelvarrás
  • jóindulatú emlődaganatok (fibroadenoma stb.) eltávolítása
  • sajátzsír feltöltés kontúrdeformitások helyreállítása (emlő területére)
  • emlő kisebb ún. minor korrekciós műtétei
  • bimbóképzés, bőrelváltozások, anyajegyek eltávolítása  

Orvosaink:

Emlősebész, Plasztikai- és rekonstrukciós sebész szakorvos
Hétfő:
Kedd:
17:30-20:00
Szerda:
Csütörtök:
Péntek:
Szombat:
Egyedi rendelési idők: