COVID-19 Szolgáltatások

Kedves Pácienseink!

A mostani járványügyi helyzetben is nyitva vagyunk, várjuk pácienseinket!

Maximális biztonságú járványügyi szolgáltatási rendünket infektológiai, belgyógyászati, gyermekorvosi, fogászati szakmai csapatunk határozta meg.

Határozott célunk, hogy a járvány idején is a lehető legtöbb hozzánk forduló számára biztosítsuk a legmagasabb szintű ellátást, amit járóbetegellátó-és egynapos sebészeti központként nyújthatunk.

Nem hagyjuk egyedül ebben a helyzetben a pácienseinket, továbbra is számíthatnak ránk, professzionális szakmai és maximális biztonságú ellátással segítünk!

 

Mit jelent a biztonságos ellátás, az online és a személyes vizit kapcsán?
 • Személyes vizitek esetében járványügyi telefonos előszűrést tartunk, amely, ha negatív, akkor jegyezzük elő személyes vizitre a pácienst. A rendelőbe lépve, még bejelentkezés előtt pretriage szűrést végzünk, amely járványügyi kérdőív kiöltéséből és hőmérsékletmérésből áll.
 • Rendelőnkben minden páciensnek kötelező a maszk és a kesztyű viselése. Amennyiben ezek nélkül érkezik a páciens, a recepción mindkettőt biztosítjuk számára.

Valamennyi szakrendelésük esetében elérhetőek szolgáltatásaink, egynapos sebészeti műtéteket is vállalunk, a fogászati ellátásunk is teljes portfolióval üzemel. Május 18-tól szűrővizsgálatokra is várjuk a pácienseket. 

Koronavírus fertőzés gyanúja esetén:

 • Kérjen időpontot belgyógyász, illetve gyermekgyógyász szakorvosainkhoz, akik online vizit keretében segítenek a járóbetegellátási szintének megfelelő mértékig. Otthonában Covid-19 PCR és szerológia tesztet is tudunk végezni, amelyről bővebben itt olvashat.
 • Ha felmerül az előszűrés, vagy a helyszíni pretriage alkalmával a koronavírus fertőzés gyanúja, akkor az alábbiak szerint látjuk el:
  • belgyógyászati, vagy gyermekgyógyászati online vizitre tudjuk előjegyezni, akkor is, ha más szakrendelésre kért volna időpontot. A szakorvosi vizit időpontját feltételesen tudjuk foglalni. A belgyógyász, vagy gyermekorvos dönt a vizsgálat időpontjáról. E döntés az online vizit alapján 3 féle lehet:

1. a pácienst várjuk a személyes rendelésen, mert kizártuk a koronavírus gyanúját,

2. a páciens nem jöhet be a rendelőbe, csak online viziten konzultálhat az orvossal – ebben az esetben a szakorvos megbeszéli vele, a lehetséges személyes találkozó időpontját, és a vizsgálat elmaradásának potenciális következményeit,

3. koronavírus gyanúja esetén online ellátást nyújtunk, felajánljuk a tesztelést.

Amennyiben a rendelőbe lépéskor a testhőmérséklet 37,8 fok feletti, vagy változás van a feltett kérdések kapcsán (tehát valamelyik válasz pozitív):

 • A pácienst elkülönítjük, és Covid-19 fertőzésgyanú alapján látjuk el, maximális védőfelszerelésben. Felnőtt esetében a belgyógyász, gyermek esetében a gyermekgyógyász látja el. (Akkor is, ha más szakrendelésre érkezett, pl. fogászatra, vagy magzati medicina vizsgálatra).
 • A pácienst belgyógyászati, gyermekgyógyászati ellátásban részesítjük. Ha más szakterülethez érkezett a páciens, akkor a kezelőorvos egyeztet a szakorvossal.
 • A belgyógyász a páciensnek elmagyarázza, mi történik, miért van erre szükség, dönt arról, hogy a páciens vizsgálható, vagy haza kell küldeni, dokumentálja a történteket.
 • Ha a személyes előszűrés alapján a páciensnek belgyógyászati, vagy gyermekgyógyászati ellátásra van szüksége, akkor ezt jelzi az orvos a páciensnek és megkérdezi, hogy szeretne-e ellátás. Ha ebbe beleegyezett, akkor fog neki ellátást nyújtani.
 • További információért kérjük érdeklődjön központi telefonszámunkon, vagy e-mail-címünkön:

 

+36 1 392 0505

info@rmc.hu