Dr. Varga Dániel | Rózsakert Medical Center

Dr. Varga Dániel

Neurológus
Pszichiáter szakorvos

Dr. Varga Dániel 1982-ben végezte el a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet, summa cum laude minősítéssel. Pályakezdőként az Újpesti Kórház ideggyógyászati osztályán szerzett gyakorlatot (specialitásként az ún. perifériás neurológiai kórképek ellátásában). Neurológiai szakvizsgáját 1986-ban tette le jeles eredménnyel.

1987-től 1994-ig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben pszichiáterként dolgozott. Úgynevezett „nagy pszichiátriai” gyakorlatát követően öt évig az intézet Völgy utcai pszichoterápiás osztályán praktizált. A Bel- és Intenzív osztályon speciális, belgyógyászati-pszichiátriai határterületi kórképekben szerzett gyakorlatot.

Pszichiátriai szakvizsgáját 1991-ben tette le. 1995 és 2007 között az OPNI Agyérbetegségek Országos Központjának munkatársa volt. Itt a vascularis neurológia teljes spektrumában gyakorlatot szerzett.  2002-től megszűnéséig a központ ambulanciáját vezette, eközben 1996-2007 között a SE Ér- és Szívsebészeti Klinikájának neurológiai konzíliárusa volt, ahol az ér- és szívsebészet teljes skáláján a műtéti indikáció felállításában, a komplikációk diagnosztikájában és ellátásában vett részt.

2007 őszétől az OITI-ben (2013-tól OKITI – Országos Klinikai Idegtudományi Intézet) dolgozik. 2009-2011 között a Stroke Részleg vezetője volt. 2012 óta az intézet ambulanciáinak vezető főorvosa. 2013-14-ben Nagy Britanniában több intézményben konzultánsként dolgozott stroke-, illetve neurológiai területen (Brighton, Bristol, Sunderland).

Speciális érdeklődési területe az agyi érbetegségek pszichiátriai következményei, illetve az úgynevezett „határterületi” (hosszabb ideje orvostól orvosig hányódó, a high-tech medicina eszközeivel elláthatatlannak tűnő) betegek diagnosztikája és kezelése.

Nős, felesége tanár. 2 tinédzser korú fia van. Szabad idejében irodalommal foglalkozik, zenét hallgat és sportol.

Kiemelt területek: 
Pszichoszomatikus zavarok
Stroke
Perifériás neurológia, ismeretlen eredetű kéz-, váll-, lábzsibbadások
SM (szklerózis multiplex), epilepszia, Parkinson-kór, Alzheimer kór, migrén
Makacs fájdalom-szindrómák
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
17:00 - 20:00
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: