Dr. Szalina Ildikó | Rózsakert Medical Center

Dr. Szalina Ildikó

Pszichiáter szakorvos

Általános orvosi diplomáját 1987-ben a kolozsvári Bábes-Bolyai Orvostudományi Egyetemen szerezte, majd 2002-ben pszichiátria szakvizsgát tett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

„Mens sana in corpore sano„ azaz  „Ép testben ép lélek„ volt az a mottó, amely a pszichiátria felé terelte pályaválasztása idején. Pályafutását a Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinikáján kezdte, majd Pszichiátriai Klinikán volt rezidens orvos, ahol elközben elvégezte a kognitív és viselkedésterápia képzést. 2002 és 2004 között pszichiáterként dolgozott a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai Klinika ambulanciáján részidőben, további részidőben pedig a tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában.

2006 és 2008 között pszichiáter főorvosként dolgozott Svédországban (Boras), pszichiátriai járóbeteg ellátási intézményben. Ezt követően a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet pszichiátere volt és tovább folytatta munkáját Svédországban is. 2012-től 2018-ig pszichiáter főorvosként dolgozott Svédországban pszichiátriai járóbeteg ellátást biztosító intézményekben (Skene, Karlskrona, Vaxjö és Kalmar).

Szakorvosi tevékenysége során volt alkalma elmélyülni a hangulatzavarokat képező kórképekben, mint például a depresszió, bipoláris betegség vagy mánia, továbbá szorongásos kórképek, pánikbetegség, generalizált szorongás, szociális fóbia és kevert szorongásos depressziós zavar.

Felsőfokon beszél svédül, angolul és románul.

Szívesen tölti szabadidejét családjával és kutyáival. A testi-lelki egyensúly megőrzése érdekében, rendszeresen gyakorolja is. Szívesen olvas szakmai és szépirodalmi könyveket egyaránt.  

Kiemelt területek: 
Szorongásos zavarok
Bipoláris betegség
Depresszió
Pánikbetegség
Pszichoszomatikus tünetek
Szociális fóbiák
Dr. Szalina Ilidkó
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
12:00 - 16:00
Szombat: