Dr. Szabó Nóra Ph.D. | Rózsakert Medical Center

Dr. Szabó Nóra Ph.D.

Gyermekneurológus

Dr. Szabó Nóra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi karán 2005-ben kapta meg az orvosi diplomáját. Rezidensi éveit a Szegedi Gyermekklinikán töltötte, majd PhD iskolát végzett. A Klinikai Orvostudományi Doktori Iskolában a kutatási területe a központi idegrendszeri fejlődési rendellenességek voltak. Szakgyakornoki tapasztalatait a Szegedi Gyermekklinikán és a Semmelweis Egyetem képzőhelyein gyűjtötte, így csecsemő-és gyermekgyógyászatból 2015-ben, gyermekneurológiából 2018-ban szakvizsgázhatott. Gyermekneurológiai alma matere a Budai Gyermekkórház Epilepszia-neurológiai Szakambulanciája (ÉKC, Új Szent János Kórház és Szakrendelő), ahol 2013 óta dolgozik.

A gyermekkori epilepszia, fejlődésneurológia mellett a ritka neurológiai betegségek és ezek genetikai hátterének megismerése is érdekli, ezért igyekszik a tudományos újdonságokat, az új diagnosztikai és kezelési módszereket követni. 2019-ben ösztöndíjasként részt vehetett az EPNS short time fellowship programjának keretében a Cambridge-i Egyetem Klinikai Idegtudományi Intézetének egyik kutatásában.

Holisztikus szemléletben gyógyít: nem csak a tüneteket, hanem a gyermekek és a család megismerése után, egészében, komplexen vizsgálja a felmerülő problémákat, hogy a számukra legideálisabb utat, lehetőséget választhassák a gyógyulás és az egészségmegőrzés felé.

Szabadidejében főként olvasni szeret, irodalomterapeuta végzettséget is azért szerzett, mert hisz a könyvek fejlesztő, gyógyító erejében, amelyek sokszor segítenek választ találni aktuális kérdéseinkre, ezáltal könnyebben lendülhetünk át egy-egy nehéz élethelyzeten.

Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
8:00 - 12:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: