Dr. Sallai Ágnes Ph.D. | Rózsakert Medical Center

Dr. Sallai Ágnes Ph.D.

Gyermekendokrinológus
Gyermekgyógyász

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, Budapesten szerzett diplomát summa cum laude minősítéssel 1984-ben. Felsőoktatási Tanulmányi Érdeméremmel tüntették ki.

1992-ben és 1994-ben rövid tanulmányúton vett részt Németországban az Ulmi Egyetem Gyermekklinikájának endokrin részlegén és szteroid laboratóriumában. Csecsemő és gyermekgyógyászatból 1993-ban, endokrinológiából 1998-ban szerzett szakvizsgát jeles eredménnyel.

1986 óta a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán dolgozik. Jelenleg klinikai főorvosként az általános ambulancia vezetője. A klinikai és a kutatómunka mellett részt vesz a magyar, az angol és a német nyelvű medikusoktatásban. Posztgraduális képzés keretében gyermekgyógyász és háziorvos rezidenseket, szakorvosjelölteket oktat.

Rendszeresen részt vesz, és előadással szerepel a hazai és külföldi endokrinológiai kongresszusokon. 2008-ban elnyerte a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság Pajzsmirigy Szekció Henning Díját a 2007-ben megjelent pajzsmiriggyel foglalkozó legjobb hazai közleményért.

Fő érdeklődési területe: növekedési zavarok, Turner-szindróma, a nemi fejlődés zavaraival járó betegségek, pajzsmirigybetegségek, endokrin daganatok, onkohaematológiai betegek endokrin szövődményei.

Nagy gyakorlattal látja el a lázas csecsemőket, gyermekeket, serdülőket.

Házas, két felnőtt gyermeke van. Szabadidejét olvasással, színházba járással, sétálással tölti. Kedvenc sportja a síelés és az úszás.

Kiemelt területek: 
Gyermekkori súlyproblémák
Általános gyermekgyógyászat
Növekedési zavarok
Pajzsmirigybetegségek
Turner szindróma
Sallai Ágnes
Rendelési idők: 
Hétfő: 
páros héten 16:00-20:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: 
Változó