Dr. Pósfai Gábor | Rózsakert Medical Center

Dr. Pósfai Gábor

Gasztroenterológus
Sebész

Általános orvosi diplomáját a SOTE-n szerezte „cum laude” minősítéssel. Sebészként kezdett dolgozni a Szent István Kórház Sebészeti Osztályán, amikor az még egyben a SOTE III. sz. Sebészeti Klinikájaként működött. Letette a sebészeti és a gasztroenterológiai szakvizsgát, kiemelkedő szakemberektől tanulta meg az általános, hasi sebészet, a gasztroenterológia, az endoszkópos diagnosztika és terápia alapjait és mesterfogásait. Részt vállalt az orvostanhallgatók képzésében, majd később a szakorvosok továbbképzésében, számos tudományos közleménynek és előadásnak első, vagy társszerzője volt.

Átmenetileg szociális intézmények, emelt szintű idősotthonok vezetését, magasabb szintű irányítását, valamint államigazgatási vezetői feladatok ellátását is vállalta, de az orvosi tevékenységet nem adta fel.

2015 óta a Fővárosi Bajcsy Kórházban dolgozik sebész és gasztroenterológus főorvosként. Az általános és hasi sebészeten belül első sorban a lágyéksérvek, az epebetegségek, a gyomor, vékony- és vastagbél-betegségek laparoscopos és hagyományos, nyitott műtéti kezelését végzi. Ambuláns sebészeti beavatkozásokat, bőrgyógyászati vélemény alapján bőrelváltozások, vagy a bőr alatti csomók eltávolítását is elvégzi. A gasztroenterológián belül főleg diagnosztikus és terápiás endoszkópos vizsgálatokat, beavatkozásokat végez, ezen belül gyomor- és vastagbél tükrözéses vizsgálatokat, endoszkópos polyp-eltávolítást, mintavételeket, endoszkópos epeúti vizsgálatokat (ERCP) és beavatkozásokat (EST, epevezeték kövek eltávolítása, epeúti stentek behelyezése, eltávolítása, stb.). A betegek kezelése során a sebészeti és a gasztroenterológiai kezelési módszerek és lehetőségek közül mindig a beteg számára legelőnyösebb terápiás eljárást tudja javasolni pácienseinek, amit a mindkét területen megszerzett jártasságának köszönhetően személyesen el is tud végezni. A műtéti kezelést igénylő gyomor-bélrendszeri és epebetegségekben szenvedő betegek esetében egy kézben tartja a diagnosztikától a műtéti kezelésen keresztül a műtét utáni kontrollig a kivizsgálás, kezelés és utánkövetés egész folyamatát. Colo-proctológiai ellátás keretében a végbélbetegségek, különösen az aranyér betegség, végbélsipoly kezelésével foglalkozik.

Kiemelt területek: 
Általános, hasi sebészet
Lágyék és hasfali sérvek kezelése, laparoscopos és hagyományos műtétei
Epekő, epeúti betegségségek endoszkópos, laparoscopos és hagyományos műtéti kezelése
Gyomor-bélrendszeri daganatos és jóindulatú betegségek endoszkópos diagnosztikája, kezelése, szükség esetén laparoscopos, vagy hagyományos műtéti kezelése
Colo-proctológiai ellátás
Ambuláns sebészeti műtétek
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
16:00 - 20:00
Szombat: