Dr. Pánczél Gyula Ph.D. | Rózsakert Medical Center

Dr. Pánczél Gyula Ph.D.

Neurológus

Dr. Pánczél Gyula 1958-ban született Budapesten. Elektromérnöki diplomája megszerzése után végezte el a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet Budapesten, 1989-ben, summa cum laude minősítéssel. Pályakezdőként a Pszichiátriai Klinika agyérbetegségek osztályán sajátította el a stroke betegek ellátását és az agyi erek ultrahang vizsgálatát. Neurológiai szakvizsgát 1994-ben tett jeles eredménnyel, ebben az évben került az Agyérbetegségek Országos Központjába, ahol az országban elsőként megkezdték az elzáródott erek gyors megnyitását célzó thrombolysis kezelést. A betegellátás mellett az intézet ultrahang (UH) laboratóriumát vezette; itt érszűkületben szenvedő betegek kivizsgálását, műtétre irányítását, gondozását végezték.

Az agyi keringéssel kapcsolatos kutatómunkát 1990-ben kezdte meg, 1997-98 között folytatott kutatást a Heidelbergi Egyetem Klinikum Mannheim Neurológiai Klinikáján, majd az Asymptomatic carotid stenosis and risk of stroke trial szonográfusaként a londoni St.Mary's Hospital Érsebészeti osztályán.

2002-ben az agyi keringés szabályzással kapcsolatos PhD fokozatot szerzett. 2006-tól a budapesti Péterfy Sándor Kórház neurológiai osztály vezetője, 2014-től a Pest Megyei Flór Ferenc kórház neurológiáját vezeti. Az osztály profilja a neurológia teljes spektrumát felöleli: a stroke ellátása, a sclerosis multiplex, a fejfájás, a demencia, a mozgászavarok (pl. Parkinson kór), a gerincbántalmak, az epilepszia ellátása.

A Magyar Neuroszonológiai Társaság alelnöke, a Magyar Stroke Társaság és Magyar Neurológiai Társaság vezetőségi tagja, több szakmai társaság tagja (Magyar Fájdalom Társaság, Fejfájás Társaság).

Nős, felesége is neurológus, 2 fiúgyermek apja. Szabadidejében sportol (futás, sí, kajak).

Pánczél Gyula
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
17:00 - 20:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: