Dr. Lueff Sándor | Rózsakert Medical Center

Dr. Lueff Sándor

Hematológus

Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi egyetemen végezte 1986 és 1992 között.

1992. és 1997. között a Fővárosi Önkormányzat Szent László Kórházában majd 2000-ig az Országos Hematológiai és Vértranszfúziós Intézetben dolgozott. Szakmai gyakorlatát a Szent László Kórházban, a Haynal Imre Orvostovábbképző Egyetemen az Országos Hematológiai és Vértranszfúziós Intézetben és a Londoni Royal Free Hospital-ban szerezte. 2000-től a Fővárosi Szent László Kórházban majd a Haynal Imre Orvostovábbképző Egyetemen, ezt követően a Fővárosi Önkormányzat Szent László Kórházában dolgozott főorvosként majd 2010-től részlegvezető főorvosként.

2004-ben a Londoni Royal Free Hospital-ban szerzett szakmai tapasztalatokat, ezt követően a Fővárosi Önkormányzat Cytognetikai és FISH laboratóriumát is irányította klinikai munka mellett.  2002-től szorosan együtt dolgozott a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézettel részben szívinfarktust követő őssejt terápiás klinikai kutatási programban, részben eseti szakmai konzultációkban. 2012-től jelenleg is az Egyesült Királyságban dolgozik hematológus konzultánsként.

A General Medical Council (GMC) regisztrált belgyógyász hematológusa és a Royal College Of Pathologists tagja.

Korábban a Notthingham University Hospital Multi-Disciplinary Team tagja volt, majd 2013-tól 5 esztendőn át a Sheffield Hallamshire University Hospital Multi-Disciplinay Team állandó tagja. Itt a Chesterfield Royal Hospital NHS Foundation Trustban a myeloid betegségek témavezetője és a Trust szakmai transzfúziós vezetője volt, részt vett a Sheffield/Hallam University Medical School medikus képzésében és a postgraduális képzésben is.

Specializált mieloid, limfoid, myeloma valamint általános hematológiai ambulanciákon rendelt és rendel jelenleg is az NHS-ben Nagy Britanniában. Négy éven keresztül rendelt multidiszciplináris mélyvénás trombózis/tüdőembólia ambulancián a Sheffield University Hospital Pulmonaris Hypertonia csoportjának konzultánsaival.

Klinikai vizsgálatok: a heveny mieloid leukémia nagy britanniai nemzeti vizsgálatainak vizsgálatvezetője volt (AML 17, AML18, AML19) a Chesterfield Royal Hospital NHS Foundation Trustban. A krónikus myeloid leukemiás betegek Dasatinib kezelését vizsgáló SPIRIT 2 trial klinikai vizsgálatvezetője volt, emellett a myelodysplasiában szenvedő betegek Brit regisztrációs vizsgálatának is vizsgálatvezetője volt a CRH NHS Foundation Trustban. 

Jelenleg részállásban az angliai National Health Service-ben dolgozik hematológiai ambulanciákon, hematológiai osztályokon és laboratóriumokban hematológus konzultánsként.

Kiemelt területek: 
Vérszegénység
Csontvelő rendellenességek
Krónikus és heveny leukémiák
Mélyvénás trombózis és tüdőembólia
Limfómák
Vérlemezke rendellenességek
Fehérvérsejt rendellenességek
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
9:00-13:00
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: