Dr. Lovász Sándor Ph.D. | Rózsakert Medical Center

Dr. Lovász Sándor Ph.D.

Urológus

Orvosi diplomáját 1975-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. 1979-ben urológiai szakvizsgát tett. Szakmai tevékenységét az ORFI kórház urológiai osztályán kezdte 1975-ben, az általános urológia műtéti rutin megszerzésével.

1996-tól a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának adjunktusaként részt vett - 3 nyelven - a medikusképzésben, önálló tudományos kutatómunkát végzett, szervezte az országos szakorvosképzést és továbbképzést. 8 éven keresztül a Magyar Urológus Társaság képviselőjeként és a Német Urológus Társaság Kelet-Nyugat Bizottságában, 6 éven keresztül az Európai Urológiai Kollégiumban szervezte a nemzetközi urológiai szakvizsgákat és az európai urológiai képzőhelyek minősítését.

2008 óta a Jahn Ferenc Kórház Urológiai osztályán főorvosként főként a fiatalok képzését és az interstitialis cystitissel kapcsolatos alapkutatást és klinikai vizsgálatok szervezését, lebonyolítását végzi. 2008-ban PhD tudományos fokozatot szerzett a felső húgyúti urodinámiás vizsgálatok fejlesztése témakörben. 2005 óta foglalkozik intenzívebben az interstitialis cystitis (hólyagfájdalom szindróma) diagnosztikájával és kezelésével, 2010 óta tagja az interstitialis cystitis kutatóközpontok szervezetének (ESSIC). 

Nős, 3 gyermeke van. Hobbija a barkácsolás, orvosi műszerek tervezése, prototípusok építése, amatőr történészkedés: a II. világháború és a holokauszt filmjeinek, dokumentumainak gyűjtése.

Dr. Lovász Sándor honlapja: a hólyagfájdalom szindrómával foglalkozó oldalon minden információ megtalálható a betegség tüneteiről, diagnosztikájáról, kezelési lehetőségeiről és a legújabb kutatásokról.

Lovász Sándor
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
8:00 - 16:00
Szerda: 
Csütörtök: 
8:00 - 15:00
Péntek: 
Szombat: