Dr. Kovács Péter Ph.D. | Rózsakert Medical Center

Dr. Kovács Péter Ph.D.

Meddőségi specialista
Reprodukciós endokrinológus

Dr. Kovács Péter 1994-ben szerezte orvosi diplomáját Szegeden a Szent Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. A családi hagyományt folytatva, nagyapja es édesapja nyomdokaiba lepve, ő is a szülészet-nőgyógyászat pályán helyezkedett el. Szakorvos képzését az Egyesült Államokban, New Yorkban az Albert Einstein College of Medicine-en végezte. Végzés után egy második szakképzést, nőgyógyászati endokrinológia és meddőség ellátásból csinált végig ugyanott, az Albert Einstein College of Medicin-en. Magyarországon egyedüliként szakvizsgát szerzett mind szülészet-nőgyógyászatból, mind nőgyógyászati endokrinológia és meddőség ellátásból az USA-ban.

Szakképzései végeztével hazaköltözött és a budapesti Kaáli Intézetben helyezkedett el, mint meddőséggel foglalkozó szakorvos. 2008-ban az intézet orvosigazgatójának léptették elő.

Pályája során hangsúlyt fektetett a tudományos munkára is. 2005-ben szerzett PhD minősítést a Pécsi Orvostudományi Egyetemen a diabétesz és inzulin GnRH neuronokra gyakorolt hatásának vizsgálatáért. Tudományos munkáját több mint 55 hazai és vezető külföldi szaklapokban megjelent publikáció, több mint 70 hazai es nemzetközi konferencián tartott előadás és 12 könyvfejezet igazolja. Társszerzője az első itthon megjelent meddőség kivizsgálással és ellátással foglalkozó szakkönyvnek. Több mint 20 éve rendszeresen jelennek meg írásai a WebMD internetes orvosi portálon, aminek a szerkesztői bizottságának is tagja 2002 óta.

2011-től tagja a Human Reprodukciós Bizottságnak, illetve ugyanettől az évtől hazánk képviselője az Európai Asszisztált Reprodukciós Társaságban (ESHRE).

Angol nyelven beszél.

Szabadidejében szívesen sportol. Korábban versenyszerűen teniszezett, ma már hobbiszinten űzi családjával együtt, hiszen négy fia szintén teniszezik.

Kiemelt területek: 
Meddőség kivizsgálás
Meddőség ellátás
Nőgyógyászati endokrinológia
Habituális vetélés kivizsgálása, ellátása
Nőgyógyászati UH diagnosztika (HyCoSy, sonohiszterogram)
Dr. Kovács Péter
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
17:00 - 20:00
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: