Prof. Dr. Hirschberg Andor c. egyetemi tanár | Rózsakert Medical Center

Prof. Dr. Hirschberg Andor c. egyetemi tanár

Audiológus
Fül-orr-gégész

Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte, 1984-ben fül-orr-gégészeti, 1999-ben allergológia-klinikai immunológiai, majd 2005-ben audiológiai szakképesítést szerzett.

22 évig dolgozott a Semmelweis Egyetemen Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebészeti Klinikán, legutóbb egyetemi docensként és klinikaigazgató-helyettesként működött. 2005-től a Főv. Önkor. Szt. János Kórház és Egy. Észak-budai Kórházai Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztályán osztályvezető főorvos.

Szakmai gyakorlatát - számos egyéb hazai intézet mellett - több tucat külföldi intézményben és szakmai kurzuson bővítette, Kanadában hosszabb ideig kutatómunkát végzett. Tudományos fokozatait 1994-ben (orvostudomány kandidátusa, majd Ph.D) és 2009-ben (habilitáció) szerezte.

22 éves egyetemi oktatói tevékenységét folytatva továbbra is aktív oktató mind a négy magyar orvosegyetem graduális és posztgraduális képzésein és kurzusain. Szakmai Kollégiumi tag, a Fül-Orr-Gége és Fej-Nyaksebész Orvosok Egyesülete Rhinológiai Szekciójának elnöke, az egyesület titkára.Számos nemzetközi társaság és munkabizottság, valamint három lektorált szakmai folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Számos magyar és nemzetközi kongresszus meghívott előadója és résztvevője. Eddig 106 publikációja - közte egyetemi és tudományos könyvfejezetek - jelent meg.

Legfőbb érdeklődési területe a rhinológia (orr-, és melléküreg-betegségek), orrpolipózis, gátolt orrlégzés, horkolás, orrmelléküreg-gyulladások és endoszkópos sebészet. Emellett a fül-orr-gégészet minden területét - beleértve az onkológiát és a fej-nyaksebészetet - műveli.

Kevés szabadidejében sportol (labdarúgás, tenisz, kerékpár, sí), utazik, szereti a zenét és a színházat. Nős, négy gyermeke van, angol és német nyelvvizsgája van.  

Kiemelt területek: 
Orr- és melléküreg betegségek, orrpolip, szövetborotva (shaver)
Gátolt orrlégzés, akut és krónikus náthás állapotok
Endoszkópos melléküreg-sebészet
Fülsebészet
Audiológia
Lézeres és rádiósebészeti fül-orr-gégészeti műtétek
Hirschberg Andor
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Szerda: 
16:30 - 20:00
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: