Dr. Ézsöl Zsófia | Rózsakert Medical Center

Dr. Ézsöl Zsófia

Bőrgyógyász

Budapesti származású, családi okokból nagyon hosszú ideig külföldön élt, orvosi tanulmányait az olaszországi Udinei Tudományegyetemen végezte, ahol 1996-ben szerzett diplomát. Az egyetem ösztöndíjasaként került Spanyolországba. Az Alicantei Egyetemi Kórházban dolgozott belgyógyász rezidensként, szakvizsga után belgyógyász szakorvosként 2011-ig.

2012-től bőrgyógyászaton folytatta munkáját a spanyolországi Albacetei Egyetemi Kórházban, ahol bőrgyógyász és bőrsebész szakorvosi képesítést szerzett. Ezután a spanyol Murcia tartományban a Ciezai Megyei Kórház bőrgyógyászatán dolgozott, ahol bőrsebészeti ellátásban is részt vett, gyakorlatot szerzett kis és nagymütöben. Kiemelt szakmai tapasztalata van trópusi betegségekben, többször vett részt gyakorlatokon Brazíliában a Manausi Trópikus kórházban és az Alfredo da Matta Trópikus Dermatologia Intézetében; amivel 2017 óta szoros munkakapcsolatban áll, több amazóniai kooperációs bőrgyógyászati projekt spanyolországi vezetője volt és jelenleg tanácsadója.

 

Magyarországi szakmai és családi kapcsolatait mindig aktívan fenntartotta. 1999-ben honosította orvosi diplomáját a SOTE-n és magyar orvosi államvizsgát tett. Bőrgyógyász szakképzése alatt a SOTE Bőrklinikáján volt gyakorlaton 2014-ben.

2020-ban családi okok miatt Budapestre költözött gyermekeivel és itt folytatja munkáját.

 

 Kiemelt érdeklődési területek általános bőrgyógyászat mellett:

  • Bőronkológia: anyajegyszűrés, bőrdaganatok korai felismerése, napfény ártalom felmérése
  • Bakteriális és parazita bőrbetegségek, trópusi bőrbetegségek
  • Psoriasis/pikkelysömör

 

Tudományos munkáinak, beszámolóinak nagyobb része ilyen témákról szól.

Nyelvtudás: magyar, spanyol (anyanyelvi), olasz (felsőfok), portugál (középfok)

Orvosi tevékenysége mellett fontos számára a sport, a testmozgás. Szabadidejében sokat úszik és fut, családjával túrázik. Sok időt fordít gyermekei magyarnyelvi tanitására.

 

Rendelési idők: 
Hétfő: 
9:00 - 15:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: