Dr. Bene László Ph.D.

Gasztroenterológus

1981-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, "summa cum laude" minősítéssel. Később belgyógyászati, majd gasztroenterológiai szakvizsgát szerzett. 2004 áprilisában Ph.D. tudományos minősítést nyert, az értekezés témája: "Új adatok a gyulladásos bélbetegség diagnózisához és pathomechanizmusához".

Jelenleg a Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ 130 ágyas belgyógyászati osztályának vezető főorvosa, ez az osztály a korábbi gasztroenterológiai és nephrológiai ill. a diabetikus jellegű belgyógyászati részleg összevonásaként jött létre.

Aktív vezetőségi tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, 2003 óta Magyarország képviseletében tagja az International Federation of Obesity Surgery nemzetközi szervezet közgyűlésének, mint az intragastricus ballon, az elhízás kezelésében használt endoszkópos terápia hazai bevezetője és alkalmazója.

Felesége gyermekégéssel, plasztikai sebészettel foglalkozik, a Bethesda Kórház Országos Gyermekégési Centrumának a vezetője. Lánya szintén orvos, fia még középiskolába jár. 2007-óta egy Jakab nevű tüneményes és fantasztikus unoka öregbíti.

Kiemelt területek: 
Gyomorballon
Endoszkópos gyomor- és vastagbéltükrözés
Bene László
Rendelési idők: 
Hétfő: 
16:00 - 18:00
Kedd: 
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: