Infopont | Rózsakert Medical Center

Infopont

Rózsakert Medical Center Információ

Az alábbiakban hasznos információkat gyűjtöttünk össze, amelyre szolgáltatásaink igénybevétele előtt szüksége lehet. A kérdéscsoportok az egyes sávok végén található nyílra kattintva, lenyíló tartalomként nyithatóak meg.

Új pácienseink az időpontkérés menetéről és lehetőségeiről, a vizit előtti adminisztrációs folyamatokról, a szakrendelések helyszínéről, a parkolási lehetőségről tájékozódhatnak. Az egészségügyi ellátásunkkal kapcsolatban néhány gyakori kérdésre adunk választ, második menüpontunkban, mint például rendszeresen szedett gyógyszerek felíratása, ügyeleti ellátás. Néhány vizsgálat előzetes felkészülést igényel pácienseink részéről, ezeket időpontadásnál mindig el is mondjuk, de itt is feltüntettük, a harmadik blokkban.

Új pácienseinknek

Időpontkérés

Szolgáltatásainkat előre egyeztetett időpontban veheti igénybe, az alábbi csatornákon várjuk időpontkérését:

 • Nyitvatartási időben a +36 1 392 0505-ös telefonszámunkon (nyitvatartási időn kívül ügyeletes orvosunkat éri ezen a számon el, aki időpontadásban nem tud segíteni)
 • Honlapunkon az online időpontkérő modulunk segítségével
 • Személyesen rendelőnkben, a recepción
 • E-mailen keresztül, az info@rmc.hu címen

Adminisztráció a vizit előtt

Új pácienseinknek előre elküldjük az ellátáshoz szükséges dokumentumokat (szolgáltatási szerződés, anamnézis lap stb.). Kérjük ezek előzetes átolvasását, és lehetőség szerint kitöltését. Ez azért nagy segítség, mert lényegesen lerövidíti a vizsgálat előtti adminisztrációs időt. Amennyiben helyben szeretné kitölteni a dokumentumokat, természetesen erre is van lehetősége, de kérjük, akkor érkezzen 15 perccel az időpontja előtt, mert szeretnénk a vizit teljes idejét az Ön egészségügyi ellátására fordítani.

Szakrendelések elhelyezkedése

Klinikánk több egységből áll, amelyek a Rózsakert Bevásárlóközpont 2. és 3. emeletén helyezkednek el.

Legtöbb szakrendelésünk a 3. emeleten található, itt kizárólag rendelőnk működik. Teljesen elkülönül a bevásárlóközpont ügyfélterétől, így pácienseink a liftek vagy az oldallépcső segítségével juthatnak fel, mozgólépcső nem vezet ide. Nyitvatartási időn kívül a liftek nem visznek fel emeletünkre, így ha ügyeleti ellátás miatt érkezik rendelőnkbe, kérjük a 2. emeleten szálljon ki és az oldallépcsőn menjen fel a 3. emeletre, ügyeletes orvosunk ott beengedi. (Ügyeleti ellátást ügyeletes orvosunkkal előtte egyeztetnie kell központi számunkon, mivel csak megbeszélt időpontban tartózkodik rendelőnkben.)

A bevásárlóközpont 2. emeletén a lift melletti egységünkben található a gyermekpszichológia, gyermekpszichiátria, gyógymasszázs, intim tréning rendelésünk, hallásvizsgálónk, illetve irodáink is. Önálló recepció nem működik itt, ezért kérjük a 3. emeleten  jelentkezzen be, orvosunk, szakemberünk ott várja, és kíséri le a vizitre.

A központ 2. emeletén a mozgólépcsőn felérve ha balra fordulunk, a folyosó végén található mintegy 200 négyzetméteres egységünk, önálló recepcióval. Itt található fogászati központunk, az RMC DentArt és az orvosi természetgyógyászat szakrendelésünk is.

Érkezés a rendelőbe

Kérjük, amikor megérkezik az időpontjára rendelőnkben, jelentkezzen be a recepción. A vizsgálatok gördülékeny lebonyolítása érdekében fontos, hogy időben érkezzen. Ha késik, megtörténhet, hogy várnia kell, vagy új időpont egyeztetését kérjük.

Időpont lemondása

Kérjük, figyeljen arra, ha esetleg időpontját szeretné lemondani, térítésmentesen, rendelési időben 6 órával azt megelőzően tudja megtenni. Amennyiben nem jön el, vagy nem mondja le időben, 6 ezer forint rendelkezésre állási díj megfizetését kérjük. Lemondási szándékát lehetőség szerint telefonon jelezze.

Kiegészítő vizsgálatok

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a szakorvos az alapvizsgálaton kívül kiegészítő vizsgálatot tart indokoltnak (pl.: labor, röntgen, ultrahang vizsgálat, beavatkozás, további szakorvosi konzultáció), azt külön térítés mellett végezzük el. A kiegészítő vizsgálatok áráról a viziten, a recepción, illetve honlapunkon tudnak tájékozódni pácienseink.

Mit hozzon magával?

Kérjük, személyi igazolványa, lakcímkártyája, TAJ-kártyája (receptek miatt) mindig legyen Önnél, illetve hozza magával korábbi (nem nálunk készült) leleteit, amelyek az adott vizittel összefüggésben lehetnek. A nálunk készült kórlapokat szakorvosaink saját egészségügyi nyilvántartó rendszerünkből elérhetik, ha a viziten szükség lenne rá, így azokat nem szükséges magával hoznia.

Ellátással kapcsolatos információk

Rendszeresen szedett gyógyszerek felírása

Pácienseinknek viziten kívül is felírjuk rendszeresen szedett gyógyszereiket, amennyiben rendelőnk szakorvosa írta elő annak szedését, és az orvosi javaslatban meghatározott kontroll időn belül kéri. Receptre az igényeket központi számunkon, recepciós munkatársainknál adhatja le. Az igényeket szakmai protokollunk alapján ellenőrizzük, majd szakorvosunk felírja. Ha valamilyen szakmai oknál fogva nem tudjuk teljesíteni a kérést, nővéreink felhívják, hogy tájékoztassák a további teendőkről.

Bizonyos vizsgálatok csak orvosi ajánlásra végezhetőek el

Bizonyos diagnosztikai vizsgálatokat csak orvosi ajánlásra, javaslatra végzünk el pácienseink szakszerű és biztonságos ellátása érdekében. Ha olyan vizsgálatot kér, amelyet nem előzött meg RMC szakorvosi vizit, kérjük, háziorvosától, vagy kezelőorvosától hozzon írásos ajánlást, kórlapot, amely alapján elvégezhetjük a vizsgálatot.

Orvosi ajánlással elvégezhető vizsgálatok:

 • Vér és egyéb laborvizsgálatok
 • Hasi ultrahang
 • Mellkas röntgen
 • EKG

Védőoltások

Védőoltást új pácienseink esetében csak orvosi vizit keretében adunk be. Ha már járt nálunk, és csak arra érkezik, nővér vizit keretében oltják be asszisztenseink.

Hogyan érkezzen bizonyos vizsgálatokra?

Vérvétel

Ahhoz, hogy a legpontosabb laboreredményekhez jussunk, kérjük, vegye figyelembe, hogy az éhgyomri vérvétel előtt legalább 10 órával nem ehet, de vizet, teát és kávét üresen (cukor és tej nélkül) nyugodtan ihat. Ha bármilyen gyógyszert szed, folytassa előírás szerint, gyógyszert vízzel a vérvétel előtt is be lehet venni.

Kivételt képez a 12. heti terhességi szűrővizsgálat (vérvételt is tartalmaz), amelyre nem kell éhgyomorra érkezni, minden korlátozás nélkül ehet és ihat előtte a kismama.

Prick teszt (allergia teszt)

Ne szedjen a teszt előtt 5 napig antihisztamint (allergia elleni gyógyszer), kalciumot, illetve a szteroidos kenőcsöket is el kell hagyni.

Tejcukor/gyümölcscukor érzékenységi teszt = Laktóz/fruktóz intolerancia teszt

Éhgyomorra kell érkezni a vizsgálatra, nem ehet, nem ihat, nem moshat fogat, nem rágózhat és nem dohányozhat előtte, antibiotikumot nem szedhet előtte 2 hétig). Továbbá reggeli szokásos gyógyszerét sem veheti be, csak a vizsgálat után.

Coeliakia rapid teszt - lisztérzékenységi gyorsteszt

A vizsgálathoz ujjbegyből egy csepp vér szükséges, nem kell éhgyomorral érkezni, és más előkészítést sem igényel.

Mammográfia

A mammográfia elvégzésére a menses utáni (vérzés elmúlása utáni) első 10 nap a legalkalmasabb, mivel ekkorra az emlők esetleges duzzadtsága, érzékenysége csökken.

Hasi ultrahang vizsgálat

 • A vizsgálat előtt 4-6 órával már ne egyen, telt hólyaggal érkezzen. Inni ihat, a gyógyszereit beveheti.
 • Csecsemőknél egy órával a vizsgálat előtt ne etessék már a gyermeket.
 • Epe vizsgálatánál éhgyomorra érkezzen. Az epehólyag összehúzódik zsíros étel vagy kávé hatására, így az epe nem lesz vizsgálható.
 • Vesék vizsgálatánál fogyaszthat folyadékot a páciens, ez lehet víz vagy tea.
 • Vakbélgyulladás gyanú esetén nem szükséges éhgyomri állapot.

Urológiai vizsgálat

Urológiai ultrahang, vagy uroflowmetriás vizsgálat, illetve cystoscopia esetében telt hólyaggal érkezzen a vizsgálatra.

Hysteroscopia (méhtükrözés), HyCoSy (petevezetők átjárhatóságának vizsgálata)

Nem kell éhgyomorra érkezni és egyéb előkészítést sem igényel. De fontos, hogy a ciklus első felében jöjjön, de a mensese már múljon el addigra.

IUD (spirál) felhelyezés

Lehetőség szerint menses alatt jöjjön, mert akkor kevésbé kellemetlen, mert valamennyire nyitva van a méhnyak.

Szemészeti vizsgálat - pupillatágítás

Célszerű kísérővel érkezni, mert azt követően nem ajánlott autót vezetni. Javasolt napszemüveget magával hozni, mert ilyenkor a szemet bántani szokta az erős fény.

Endoszkópos vizsgálatok, műtétek

Ezen szolgáltatásaink esetében speciális felkészülésre van szükség, amelyről a megelőző konzultáció során orvosaink, asszisztenseink tájékoztatják.

Betegjogi képviselő: dr. Munk Julianna

Telefon: +36 20 4899 520

E-mail: julianna.munk@ijb.emmi.gov.hu

 

Felügyeleti szerv:

Budapest Főváros Kormányhivatala Budapest II. Kerületi Népegészségügyi Intézet

1035 Budapest Váradi utca 15.

 

Adatvédelmi tisztviselő: dr. Kozma Gergely

adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász

levélcím: 8000 Székesfehérvár, Tarnócai utca 8.

e-mail: info@adatorom.hu

telefonszám: 06-30-3889943