Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

A „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben, munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri mellett pácienseik is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén négy kiváló orvosunkat is jelölték a díjra: Dr. Bókay János gyermek-gasztroenterológust, Dr. Wágner László nefrológust, Dr. Lovász Sándor urológust és Dr. Bátai Árpád hematológust. Ismerjék meg őket közelebbről:

 

Dr. Bókay János

gyermek-gasztroenterológus

1950-ben született, orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán 1974-ben summa cum laude minősítéssel szerezte. Szakképesítése: csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus.

1976-ig a Semmelweis OTE Biológiai Intézetében, 1980-ig a II. számú Gyermekklinikán, 1985-ig a II. számú Női Klinika Perinatális Intenzív Centrumában dolgozott, 1985-től az I. számú Gyermekklinikán magyar és angol nyelven oktat a graduális és posztgraduális medikusképzésen. Jelenlegi beosztása osztályvezető egyetemi adjunktus. Kiemelt szakterülete a gasztroenterológia és a neonatológia.

1995-ben Londonban, a Hospital for Sick Children kórházban dolgozott.Tagja a Magyar Gyermekorvos Társaságnak és a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak.

Dr. Bókay angolul és oroszul beszél, szabadidejében kedvenc időtöltése az utazás, síelés és a windsurf.

Nős, két gyermek édesapja.

 

Dr. Wágner László Ph.D.

nefrológus

1998-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően szakvizsgát tett belgyógyászatból, nefrológiából, diabetológiából, valamint transzplantációs belgyógyászatból. 2002-ben Ph.D. fokozatot szerzett a Pécsi Tudományegyetemen, majd 2014-ben habilitált a Semmelweis Egyetemen.

1994-től éveken keresztül dolgozott a Pécsi Tudományegyetem II. számú Belgyógyászati Klinikáján klinikai orvosként, egyetemi tanársegédként, egyetemi adjunktusként, majd osztályvezető egyetemi adjunktusként. 2009-től a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának egyetemi adjunktusa, 2012-től egyetemi docense volt, 2014-től jelenleg is osztályvezető egyetemi docense.

Külföldi tanulmányúton vett részt 1998-2001 között a West Virginia-i egyetemen, majd 2008-2009 között a Floridai Egyetemen. Számos tudományos díj birtokosa és szakmai társaság tagja.

Angol és német nyelven felsőfokon ír és beszél. 

Részletes önéletrajz

 

Dr. Lovász Sándor Ph.D

urológus

Orvosi diplomáját 1975-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. 1979-ben urológiai szakvizsgát tett. Szakmai tevékenységét az ORFI kórház urológiai osztályán kezdte 1975-ben, az általános urológia műtéti rutin megszerzésével.

1996-tól a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának adjunktusaként részt vett - 3 nyelven - a medikusképzésben, önálló tudományos kutatómunkát végzett, szervezte az országos szakorvosképzést és továbbképzést. 8 éven keresztül a Magyar Urológus Társaság képviselőjeként és a Német Urológus Társaság Kelet-Nyugat Bizottságában, 6 éven keresztül az Európai Urológiai Kollégiumban szervezte a nemzetközi urológiai szakvizsgákat és az európai urológiai képzőhelyek minősítését.

2008 óta a Jahn Ferenc Kórház Urológiai osztályán főorvosként főként a fiatalok képzését és az interstitialis cystitissel kapcsolatos alapkutatást és klinikai vizsgálatok szervezését, lebonyolítását végzi. 2008-ban PhD tudományos fokozatot szerzett a felső húgyúti urodinámiás vizsgálatok fejlesztése témakörben. 2005 óta foglalkozik intenzívebben az interstitialis cystitis (hólyagfájdalom szindróma) diagnosztikájával és kezelésével, 2010 óta tagja az interstitialis cystitis kutatóközpontok szervezetének (ESSIC). 

Nős, 3 gyermeke van. Hobbija a barkácsolás, orvosi műszerek tervezése, prototípusok építése, amatőr történészkedés: a II. világháború és a holokauszt filmjeinek, dokumentumainak gyűjtése.

Részletes önéletrajz

 

Dr. Bátai Árpád

hematológus

Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte summa cum laude minősítéssel, rendszeres tudományos munkájával Generschich díjat és Tudományos Diákköri Verseny Rektori pályázatán második helyezést ért el.

Szakmai tapasztalatait a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen és az Országos Hematológiai és Immunológiai Intézetben szerezte meg, 1996-ban belgyógyászatból és 1999-ben hematológiából szakvizsgázik jeles eredménnyel. A továbbiakban az akkor hematológiai és transzplantációs centrummá váló Szent László Kórház Hematológiai és őssejt-transzplantációs Osztályán dolgozik.

2014-től részlegvezető főorvosként dolgozik.

Kezdetektől fogva speciális érdeklődési területe a hematológiai rosszindulatú betegségek és ezek gyógyítása vérképző őssejt transzplantációval. Ennek részeként számos magyar, európai és tengerentúli kongresszus aktív résztvevője, 4 hónapot töltött Japánban a Toranomon Hospital Immunhematológiai Osztályán, jelenleg is részt vesz a medikusok, szakorvos jelöltek és szakorvosok oktatásában.

Szabadidejét nagyrészt családjának szenteli, négy gyermeket nevelnek logopédus feleségével. Emellett igyekszik rendszeresen sport, koncertek és színházi előadások segítségével regenerálódni.

 

 

Ha kiváló orvosaink közül valamelyikőjük már Önnek is segített a gyógyulásban, küldjön egy szavazatot a részére az alábbi linken: http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas/

Köszönjük!